Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elbontják a Széchenyi út 76/B épületet is
Elbontják a Széchenyi út 76/B épületet is Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. május 14.
A „B” épület elbontásával folytatódik az a tavaly nyáron megkezdett folyamat, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata elindított a Széchenyi út 76. szám alatti, hosszú évek óta súlyos gondokat okozó ingatlan sorsának rendezésére.

 

Az emberi lakhatásra alkalmatlanná vált épületből bérleti jogviszonnyal rendelkezőknek a város más pontjain ajánlottak fel magasabb komfortfokozatú lakást – hangsúlyozta a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő és Kincses Zsolt Dávid hatósági főosztályvezető. A mostani döntés annak az intézkedés-sorozatnak a folytatása, amelyet a lakóközösségek békéje, a város rendezettsége és a lakhatásra alkalmatlan telepek megszüntetése érdekében indított az Önkormányzat.


Több szakmai egyeztetés előzte meg a tavalyi első intézkedéseket, amikor határozott lépések megtétele mellett döntött Székesfehérvár Önkormányzata a Széchenyi út 76. szám alatti ingatlant, az itt található két lakótömb helyzetének rendezését illetően. Az összesen 26 szociális bérlakásnak helyet adó épületek leromlott műszaki állapota, lakhatatlanná válása, az egyes lakók magatartási problémái, valamint a környéken élőktől és szomszédos vállalkozásoktól érkezett nagyszámú bejelentés is a bontás mellett szólt.

 


Tavaly nyáron az „A” épület bontása történt meg, pénteken pedig a „B” épülethez vonult fel a bontást végző kivitelező. A Széchenyi út 76-nál Mészáros Attila alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Kincses Zsolt Dávid, a Polgármesteri Hivatal hatósági főosztályvezetője adott részletes tájékoztatást a döntési folyamatról, az előkészítésről és az elkövetkező hetekről.

Mészáros Attila, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője elmondta: „Pénteken hivatalosan is átvette a munkaterületet a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft., amely a bontást végzi, majd ezt követően születik döntés a terület további hasznosításáról. A tavalyi és a mostani intézkedések is a környéken élőket és az itt működő vállalkozásokat szolgálják, visszaadják a környék nyugalmát. A Széchenyi úti épület elbontása része annak az intézkedés-sorozatnak, amelyet a lakhatásra alkalmatlan telepek megszüntetése érdekében indított az Önkormányzat.” Példaként a Hosszúsétatéren, a Móri út 8. szám alatt, a Palotai úton és a Fürdősoron tett lépéseket említette az alpolgármester.

Kincses Zsolt Dávid hatósági főosztályvezető ismertette, hogy jelenleg az épület már teljesen üres, azt valamennyi korábbi lakó elhagyta. „Valamennyi, bérleti jogviszonnyal rendelkező bérlővel egyeztettek, hiszen az önkormányzat számára fontos volt, hogy az ő lakhatásukat megfelelő módon rendezze. Mind a nyolc család máshol kapott magasabb komfortfokozatú önkormányzati bérlakást. Három család jogcím nélküli lakóként maga kell, hogy gondoskodjon lakhatásáról, de a város szociális ellátórendszerében dolgozó szakemberek részükre is minden információt, lehetséges segítséget megadtak. Hangsúlyozni szükséges, hogy a családsegítő szakemberek által felajánlott segítségnyújtás igénybevétele fő szabály szerint önkéntes.”     

Köszönetüket fejezték ki a szakembereknek – a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ kollégáinak, a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. illetékes munkatársainak, a Polgármesteri Hivatal feladatkör szerint érintett köztisztviselőinek – azért, hogy az ingatlant érintő döntések végrehajtása során maradéktalan szakmaközi partnerségben dolgoztak együtt többek között a bérleti jogviszonnyal rendelkező bérlők lakhatásának mihamarabbi rendezése, valamint a jogszerűség, szakszerűség, hatékonyság és humánum érvényre juttatása érdekében.  Azt azonban megerősítették: a város továbbra is elkötelezett a lakóközösségek békéje, a város közbiztonsága és rendezettsége iránt és mindent megtesz ezek biztosítására.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >