Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Történelmi magyar hokisiker a vb-n!
Történelmi magyar hokisiker a vb-n! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. május 16.
Image5-2-re legyőzte Fehéroroszországot az A-csoportos jégkorong-világbajnokságon a magyar válogatott. A mieink történelmi sikert arattak, ugyanis amióta a jelenlegi rendszerben rendezik a vb-ket, soha nem nyert még nemzeti csapatunk, sőt, a pontszerzés sem sikerült korábban.

 

77 évvel ezelőtt, 1939-ben volt már ugyan sikeres összecsapásunk világbajnokságon, de az egy egészen más kor, egészen más vb-je volt, nem lehet összehasonlítani a maival... Ami nem jött össze az első öt meccsen, most igen: a remek kapusteljesítmény és a jó védekezés mellett a támadások befejezésére is maradt energia időnként, s jól is sáfárkodtunk lehetőségeinkkel. Amennyiben a záró találkozónkon, hétfőn este a németek ellen sikerülne az újabb csoda, bent is maradhatunk az elitmezőnyben!

Sőt, az is elég lehet, ha a fehéroroszok nem verik meg a franciákat, s mi pontot szerzünk. De egyelőre ne álmodozzunk, örüljünk ennek a remek győzelemnek, amely hitet adhat a mieinknek, hogy a legjobbak között is lehet keresnivalójuk. Ennél több most nem kell, ez önmagában hatalmas lökést adhat a magyar hokinak.

A mai találkozón a Fehérvár AV19 kapusát,a  végig kiválóan védő Rajna Miklóst választották a legjobbnak, méltán, kulcsfontosságú hárításai voltak. Góljainkon Vas J.  (2), Nagy Gergő, Sebők és Galló osztozott. Már találataink kapcsán velünk volt Fortuna, Vas "Jankó" két találata közül az első Platt öngólja volt, de mivel jégkorongban nincs öngól, s tőle került Platthez a korong, Vas neve mellé kerül a pont, a második találat pedig az utolsó pillanatokban az üres kapuba csúszott be, úgy, hogy Vas a saját kapuja előtt tulajdonképpen felszabadított, a pakk pedig szépen elcsúszott a belarusz ketrecig. Kijárt már nekünk egy kis szerencse is...

Az, hogy a hétfőn este 19:15-kor kezdődő németek elleni derbin lesz-e mázlink, pontosabban inkább majd kedden, a mi eredményünk tudatában pályára lépő fehérorosz-francia meccsen, az a jövő zenéje, de jó ízlelgetni már a gondolatot is, hogy az utolsó meccsünkön a saját kezünkben lesz a sorsunk.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >