Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kedvezményes virágvásár Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely, Fraller Ildikó   
2016. május 20.
ImageSzékesfehérvár Városgondnoksága ebben az évben is meghirdeti az egynyári virágpalánták vásárát. A növényeket május 20-án, pénteken és május 21-én, szombaton 7.30 és 17 óra között vásárolhatják meg a Bioritmus kertészetben és az Árvácska Virágboltban. Az akcióról Bozai István városgondnok, valamint Kovács Renáta és Spanyár György kertészettulajdonosok tájékoztattak.

 

A fehérváriak idén is rendkívül kedvező áron, 65 forintos darabáron juthatnak a palántákhoz május 20-án és 21-én, pénteken és szombaton 7.30 és 17 óra között a Bioritmus kertészetben (Szeder köz 2.) és az Árvácska Virágboltban (Béla u. 4.).

„A virágvásár volt az első társadalmi felelősségvállalási program Székesfehérváron, ami a virágosítást szolgálta.” – mondta el Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezető igazgatója. „Hagyományosan a két legnagyobb kertészet működik közre az akcióban, a város két szélén ezek helyileg jól megközelíthetőek a lakók számára. Összesen 50 ezer palántát kínálunk nagyon kedvező áron: a Városgondnokság és a kertészetek támogatásával féláron juthatnak virágokhoz a vásárlók. A város szépítésében nagy segítség, ha a lakók a közterületek, utcák felőli balkonokat, kiskerteket ültetik be, díszítik a palántákkal.”

Kovács Renáta
, az Árvácska Virágbolt tulajdonosa elmondta, hogy két hete folyamatosan érdeklődnek a lakók a vásárral kapcsolatban, tudatosan készülnek az akcióra. Sokan rendszerint már jóval a nyitás előtt érkeznek. A kertészet már januártól készül erre a programra, amelyre több termelőtől szerzik be a palántákat.

A 15 éve folyamatosan meghirdetésre kerülő virágvásár nagyon népszerű, amire mind a lakosok, mind a kertészet nagy lelkesedéssel készül, mondta Spanyár György, a Bioritmus kertészet tulajdonosa. A készlet bősége biztosítja, hogy a vásárlók mindkét nap tudnak palántákhoz jutni, egészen az akció végéig.

A virágvásáron be kell mutatni a lakcímkártyát, mert csak székesfehérvári lakos jogosult palántát vásárolni maximum száz darab palánta erejéig. A Városgondnokság azt kéri a lakóktól, hogy a közterületet szépítve ültessék el a palántákat, vagy az ablakba a ház elé, és gondozzák a kiültetés után is folyamatosan. Mind a két helyszínen 25-25 ezer palánta lesz összesen megvásárolható, a választékban pedig a legkedveltebb egynyári palánták szerepelnek. A kiválasztásban szakemberek segítenek mind a két helyszínen.


A legkedveltebb egynyári virágpalánták közül a következő fajtákból választhatnak a fehérváriak:

Begónia barna és zöld levelű, piros és rózsaszín,
Kakastaréj, piros és sárga virággal
Petúnia piros, fehér és rózsaszín színkeverék
Paprika virág, kék és piros virágokkal
Büdöske, több színű sárga és tarka

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >