Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow "Muzsikál az erdő" szombaton a Gaja-völgyben
"Muzsikál az erdő" szombaton a Gaja-völgyben Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. május 20.
ImageA Gaja-völgyi Tájcentrumban várnak mindenkit május 21-én, szombaton kiállítással, koncerttel, erdei sétával – a környezettudatos, fenntartható emberi létformáért. A szabadidő aktív eltöltésének jegyében kerékpártúrát, pontérintős tájékozódási túraversenyt szerveznek, lesznek kézműves foglalkozások, bemutatót tart a Vadmadárkórház, miközben reggeltől estig „Muzsikál az erdő”.

 

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozattal a szervezők az erdő, a zene, a művészetek erejével népszerűsítik a környezettudatos, fenntartható emberi életformát: olyan aktív szabadidő-eltöltési lehetőségeket mutatva, amelyek a természethez és a zenéhez kötődnek.


A rendezvény első programja május 21-én, szombaton reggel 8 órakor indul: a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség kerékpártúrát szervez Székesfehérvárról a Királyi Erdőbe. A túrák szerelmesei pontérintős tájékozódási versenyen vehetnek részt a délelőtt folyamán, miközben fotó- és gyermekrajz-kiállítás nyílik a Gaja-völgyben, majd Madármentés – lélekmentés a Királyi erdőben címmel bemutatót tart a Vadmadárkórház. Erdei séták is indulnak a Pisztrángos tótól, amelyeken az erdei életközösségekről és a fenntartható erdőgazdálkodásról kaphatnak képet a résztvevők.

Klasszikus erdei zenei koncertet ad 13 órától a Corpus Harsona Quartett a Szeles árok Erdei szentélyénél. Az Összetartás emlékplakettnél Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója és Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke mond ünnepi köszöntőt 16.30 órakor, majd a nap kórustalálkozóval zárul a Szeles árok Erdei szentélyénél. Fellép a Vox Mirabilis Kórus és a gyulai Erkel Kórus.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >