Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Régészet Napja 2016 - koponyák titkai és ókori fotósarok a múzeumban
Régészet Napja 2016 - koponyák titkai és ókori fotósarok a múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 27.
A Szent István Király Múzeum is csatlakozott idén a Régészet Napja 2016 programjaihoz. Május 27-én és május 28-án előadásokkal és családi programokkal várják az érdeklődőket, akik miniatűr ásatáson vehetnek részt, ókori viseletben fotózkodhatnak és betekintést nyerhetnek az antropológia rejtelmeibe és érdekességeibe.

 

Magyar Régész Szövetség 2016-ban ismét meghirdette a Régészet Napját. Az idei program a lelőhelyek, leletek felfedezésének folyamatát mutatja be. A téma két kérdéssel foglalható össze, mellyel a régészek többsége találkozik: "Honnan tudjuk, hol kell ásni? - Honnan tudjuk, hogy ott ásni kell?"
 

 
Május 27-én pénteken 17 órától Mit, hol, miért és mivel keresünk? címmel Stibrányi Máté tart előadást a lelőhelyek felkutatásának hétköznapjairól a Szent István Király Múzeum Rendház épületében. Május 28-án szombaton 10 órától a múzeum Díszudvarán a látogatók miniatűr ásatáson vehetnek részt a Szent István Király Múzeum régészeinek vezetésével. Földbe rejtett kincsek és Samu, a csontváz várja a bátor jelentkezőket. Szintén szombaton a Koponyák titkai címmel Rácz Piroska a Szent István Király Múzeum antropológusa nyújt betekintést szakmája rejtelmeibe és érdekességeibe. A Díszudvaron, ahol érintőképernyős felület segítségével mutatják be Fejér megye és Székesfehérvár történetét a régészeti korszakokban az őskortól a középkorig, az ókori fotósarokban pedig bárki beöltözhet ókori viseletbe és fotót készítenek róla, melyre tetszőleges hátteret választhat utólag.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >