Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Új felületű parkolók a Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. május 26.
Két hét alatt elkészült a Vízivárosban annak a 3400 négyzetméternyi területnek a burkolat-felújítása, ahol 126 parkolóhely biztosítja a Budai út 88. és a Sarló utca 23. számú házakban lakók gépjárműveinek parkolását. A terület műszaki átadása ma reggel történt meg, ahol a körzet önkormányzati képviselője dr. Horváth Miklósné sajtótájékoztatón ismertette a részleteket.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, május 10-én történt meg a Budai út 88. és a Sarló utca 23. számú házak előtti parkolók munkaterület átadása annak érdekében, hogy ott felújítási munkálatok kezdődhessenek el. Alig telt el két hét, és már arról számolhatunk be, hogy a 3400 négyzetméternyi területen megtörtént az aszfaltozás. Mivel a munkafázisok között - ami marás, szőnyegezés, valamint festés volt - nem voltak olyanok, amik nagy átfutási időt igényeltek volna, illetve az időjárás is kedvezett a munkafolyamatoknak, ezért készült el ilyen rövid idő alatt a kivitelezés.   

Víziváros önkormányzati képviselője, dr. Horváth Miklósné örömét fejezte ki egyrészt az elvégzett munka gyorsasága miatt, másrészt a kivitelezés jó minősége miatt. Kiemelte, hogy alig két hete volt ennek a nagy területnek a munkaterület-átadása – ami a Sarló utcai Spar áruház mögötti parkolót, valamint a Zöldfa tér Budai út felőli részét jelenti -, és mára elkészültek az egységes aszfaltrétegű parkolók, amik korábban tele volt kátyúval, és nagyon rossz minőségűek voltak.
Mint fogalmazott, nagyon pozitív tapasztalatokról tud beszámolni mind Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. szakembereinek, mind a kivitelezést végző cég munkatársainak a munkájáról, akikkel az együttműködés és a kapcsolattartás gördülékeny volt.
Elmondta, hogy a lakók tolerálták a felújítási munkálatok ideje alatti átmeneti időszak kellemetlenségeit, ugyanakkor örültek annak, hogy csak ilyen rövid ideig okozott számukra problémát a parkolóhely-keresés, és ilyen gyorsan elkészültek az új burkolatú parkolók.  

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Sarló utca 23. számú épület felőli forgalmi sávban az aszfaltozás előtt megtörtént a táv-hővezetékek felújítása is, és a Széphő Zrt. ezen munkálatainak  elvégzését követően került sor a rétegfelújításra. Egyetlen kis szakasz aszfaltozása még hátravan. Július folyamán fognak a Szent István Patika melletti területen szintén távhő-rekonstrukciót végezni, és ezt követően lesz lehetőség arra, hogy ott is egy új egységes réteget kapjon a felület.

Víziváros további parkolóival kapcsolatban dr. Horváth Miklósné arról is beszélt, hogy zajlanak a Gőzmalom utcában a Fűtőerőműnél is a munkálatok. Itt azonban a betonfalak alatti villamosvezetékek kiemelésére is szükség van, ami időigényes. Ezt követően kezdődhet el a murvás parkoló kialakítása. Ott, ahol a jövőben egy közel 100 millió forintos beruházást terveznek, ami a Fűtőerőműtől egészen a Budai út 100. számú házig biztosítana parkolóhelyeket az ott lakóknak. Ennek engedélyeztetési eljárása már folyamatban van, és ettől függően lesz lehetőség arra, hogy a pakolóknak, valamint a parkosításnak a végső állapotnak megfelelő kivitelezése megtörténjen. A munkálatok előre láthatólag a teljes területen 2017-ben befejeződnek.  

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >