Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow In memoriam Dr. Kamarás Erika
In memoriam Dr. Kamarás Erika Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2016. május 26.
Elhunyt Dr. Kamarás Erika gyermekorvos, számos fehérvári család ’Erika nénije’. A kifogástalan szakmai és emberi hozzáállással több mint 50 éve praktizáló doktornő három generációt segített felnőni. A város Önkormányzata ezúton fejezi ki részvétét a 83. életévében elhunyt kiváló, munkáját töretlen lendülettel és szeretettel végző szakember elvesztése miatt.

 

Életének 83. évében elhunyt Dr. Kávássy Árpádné, született Kamarás Erika gyermekorvos.

Dr. Kamarás Erika 1934-ben született Székesfehérváron, az egyetemi éveket kivéve mindig a városban élt. A csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosi vizsga letételét követően 1965-ig dolgozott a Fejér Megyei Rendelőintézetben, azóta az alapellátásban látta el feladatait gyermekorvosként: több mint 50 évig praktizált Székesfehérvár 6. számú körzetében, a mai Budai út 24. szám alatti rendelőben. Szakmai tevékenysége elismeréseként 1982-ben Kiváló Munkáért kitüntetésben részesült, 2006-ban „Székesfehérvárért” Díjat kapott. 2015-ben a város Önkormányzata több évtizedes példamutató, áldozatos és kiemelkedő munkájának elismeréseként „Székesfehérvár Egészségügyéért” Díjat adományozott a gyermekgyógyász-főorvosnak.

A három generáció családjainak egészségéért dolgozó ’Erika nénihez’ bizalommal fordultak páciensei, mindig közvetlen volt, érdeklődő. Kifogástalan szakmaisággal, lelkiismeretesen, töretlen lendülettel látta el feladatát. Folyamatosan érdeklődött az új szakmai eredmények iránt és sok energiát fordított az óvodások, iskolások egészségre nevelésére, szűrésére is. Pályatársai elmondása alapján fáradhatatlanul végezte munkáját, méltatlankodni soha nem hallották. Örömöt jelentett számára, hogy az egykor ellátott, gondozott kisgyermekek közül sokan felnőttként is bizalommal fordultak hozzá, és választották saját gyermekük, gyermekeik orvosának. A ’családjaival’ bensőséges kapcsolatot tartott fenn és magánemberként is nagy családot tudhatott maga körül.   

Dr. Kamarás Erika temetése a sóstói református temetőben lesz május 27-én, pénteken 13 órakor.

Székesfehérvár Önkormányzata ezúton is szeretné részvétét nyilvánítani elvesztése miatt. Nyugodjon békében!

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >