Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Varsói koncertkörúton szerepelt a Szent György Kórház kórusa Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. május 30.
Varsói koncertkörúton vett részt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusa. Az orvosokból, asszisztensekből és a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó szakemberekből álló énekkar tizenhét évvel ezelőtt alakult meg, tevékenyen részt vesz Székesfehérvár kulturális életében, és számos alkalommal szerepelt már egészségügyi, jótékonysági programokon a városban és azon kívül is. A kórus négy koncertet adott a lengyel fővárosban.

 

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusát 1999-ben hozták létre az intézmény dolgozói. Ápolók, asszisztensek, szakasszisztensek, orvosok és egyéb, a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó munkatársak fogtak össze, hogy a közös énekléssel erősítsék közösségüket és örömöt szerezzenek másoknak is. A jelenleg 30 fős énekkar karnagya Tóka Szabolcs orgonaművész és zenetanár.

A megalakulás óta eltelt csaknem két évtizedben a kórus tagjai rendkívül aktívak voltak, számos országos, vidéki és székesfehérvári egészségügyi konferencia megnyitóján, valamint jótékonysági esteken, rendezvényeken léptek fel. Nagy hangsúlyt fektettek hagyományaik ápolására, a Szent György Napra, a Semmelweis Napra, az Ápolók Nemzetközi Napjára és a Betegek Világnapjára. Szerepeltek továbbá fehérvári adventi hangversenyeken, idősotthonokban, Bécsben, a Kárpátaljai Borrendek Találkozóján, a csókakői várban és jótékonykodtak a szerbiai árvízkárosultak javára is.

A kórus legutóbb május 20-23-a között lengyelországi koncertkörúton vett részt. A fehérvári énekesek négy hangversenyt adtak a lengyel főváros Wesoła városrészében, szerepeltek a helyi kultúrházban, a VII. Prágai Szenior Pikniken, a Szent Flórián és Szent Mihály arkangyal katedrálisban, valamint a helyi Isteni Gondviselés Római Katolikus Plébánia által szervezett családi pikniken. A fellépéseken túl ismerkedtek Varsó nevezetességeivel, a helyi önkormányzati képviselőkkel és lakosokkal is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >