Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Főszerepben a sport és a közösség Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. május 31.
ImageA Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola jubileumi tanévének záró rendezvényeként, „pályaavató” műsort szerveztek a Sziget utcai Tagintézményben. Ezen ünnepi esemény megrendezésével is szerette volna köszönetét kifejezni az iskola a tornaterem és a sportpálya felújítását finanszírozó önkormányzatnak a támogatását.

 

A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola a 2015/2016. tanévben több jubileumot ünnepelt. A gimnázium fennállásának 140. évfordulója, az általános iskola megalakulásának 35. éve, valamint a két intézmény fúziójának 10. éve alkalmából számos ünnepi programot szervezett az intézmény.

A jubileumi tanévet lezáró rendezvényre tegnap délután került sor az iskola Sziget utcai Tagintézményében, ahol Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának köszönhetően felújításra került az udvaron lévő sportpálya és annak környezete, valamint a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával közösen a tornaterem is megújulhatott. Mindezen támogatások köszönetnyilvánításaképpen került sor az eseményre.  

A rendezvény elején tartott beszédében Ráczné Kálmán Anikó tagintézmény-vezető köszönetet mondott azért a sok ajándékért, amit ebben az ünnepi tanévben kaptak. Elsőként Farkas László önkormányzati képviselőnek köszönte meg az iskola aulájában nemrég felavatott Teleki Blanka szobor finanszírozását, majd Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a Dávid Labda Kosárlabda Alapítványnak a tornaterem felújításáért, parketta burkolatáért mondott köszönetet.
A legutóbbi ajándékot, vagyis az udvar sportpályájának és felvonuló terének megújulását, megszépülését szintén a Székesfehérvári Önkormányzatnak köszönte meg.

 


Ezentúl szülői, valamint támogatói ajándékként beszélt arról a félmillió forintos sportutalványról, amelyet a Media Markt-tól kaptak az elmúlt napokban.
Majd büszkén számolt be azokról a városi, megyei, valamint országos sportversenyekről, melyeket diákjaik értek el, és amelyekkel egyúttal meghálálták ezeket a támogatásokat.        

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről az ünnepségen Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az ünnepség résztvevőit. Mint mondta, hogyha egy intézmény a jubileumát ünnepli, akkor a város részéről természetes, hogy ajándékot ad. Örömét fejezte ki a tekintetben, hogy a Dávid Kornél Kosárlabda Alapítvánnyal közösen sikerült ennek az iskolának is felújítani a tornatermét ugyanúgy, ahogy a városban másik háromnak is.
Az udvaron - szintén önkormányzati finanszírozásból megújult – új pályáról nemcsak, mint sportolási, hanem mint közösségi térről is beszélt. Hangsúlyozta, hogy egy intézménynek azon túl, hogy megfelelő digitális eszközökkel kell rendelkeznie, az is fontos, hogy olyan közösségi terei legyenek, ahol a diákok az órák között, illetve órák után ki tudnak kapcsolódni.
Majd megköszönte mind a pedagógusoknak, mind a diákoknak azt a türelmet, amit a felújítási időszak alatt tanúsítottak. A tornaterem és a sportpálya használatához jó egészséget, valamint kellemes időtöltést kívánt, míg a közelgő nyári szünethez jó vakációt.       

A rendezvényen megjelenteknek alsósok és felsősök közös műsorral kedveskedtek. A programban szerepelt korhű tornaóra, felidézve az egykori vezényszavakat és a régmúlt tornaruháit, valamint zenés, táncos produkciók. Az eseményt az alsósok énekkarának vidám dalai zárták.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >