Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A polgármester köszönetet mondott a két középiskolának Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. május 31.
ImageDr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, valamint a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolája igazgatójának, dr. Vizi László Tamásnénak és Dominó Csabának a helyi középiskolai kampányban végzett tevékenységükért. A két középiskolából jelentkeztek a legtöbben a felsőoktatás Székesfehérváron hirdetett szakjaira.

 

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola elmúlt időszakbeli tevékenységét értékelte dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városházán. Az intézmények igazgatóinak, dr. Vizi László Tamásnénak és Dominó Csabának a polgármester köszönetet mondott a helyi középiskolai kampányban végzett munkájukért. A Szakképzési Centrum iskolái közül a Széchenyi Szakközépiskolából jelentkeztek a legtöbben a fehérvári felsőoktatás szakjaira, innen jelölték meg legtöbben az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának képzéseit. A Tóparti Gimnázium, mint a Székesfehérvári Tankerülethez tartozó középiskola és mint a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának meghirdetett szakjaira leadott jelentkezéseket illetően volt a legkimagaslóbb.

„A város egyik legfontosabb törekvése, hogy a székesfehérvári felsőoktatást minél többféle képzéssel erősítsük meg. Szeretnénk elérni, hogy a helyi középiskolákba járó diákok itt végezzék felsőfokú tanulmányaikat, és hogy máshonnan is hozzánk jöjjenek továbbtanulni. A középiskoláink erősek, sokan jelentkeznek és be is jutnak a felsőoktatás képzéseire; szurkolunk nekik, hogy ez az idei tanévben is sikerüljön!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András. Az Önkormányzat köszönetnyilvánításképpen fél-félmillió forint értékű támogatást nyújt a két iskolai közösség, az intézményvezetők, a pedagógusok és a diákok számára, a jelentkezésekhez kapcsolódó tevékenységet méltatva. Dr. Cser-Palkovics András és Mészáros Attila alpolgármester emléklapot adtak át az intézményvezetőknek.

 



Ahogy a polgármester elmondta, a jelentkezések számából is látszik, hogy az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara valóban megerősödött, és a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa által meghirdetett alapképzések is elindulnak 2016 őszén. „Fontos fejlődés, hogy a duális képzőközpontok közül Székesfehérvár az egyik vagy talán a legnagyobb a következő tanévben. Ez a képzési forma óriási lehetőségeket jelent a város és a város diákjai számára. Az, hogy a diákok közül sokan választják, az iskolák tájékoztató tevékenységéről is tanúskodik – köszönjük szépen!” – hangsúlyozta az intézmények szerepét dr. Cser-Palkovics András.

Dominó Csaba
, a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolájának igazgatója köszönetet mondott a támogatásért, majd hozzátette, hogy a jelentkezők magas száma a város helyi felsőoktatást megújító törekvésének köszönhető. Kiemelte, hogy a város vezetősége nagy hangsúlyt fektetett az információátadásra, ami a diákok motiválásában fontos tényező volt, a pályaorientáció megerősítő programja mellett.

Dr. Vizi László Tamásné
, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola igazgatója is köszönetét fejezte ki, a városnak a felsőoktatást érintő kezdeményezéseit méltatva. Mint mondta, nagy öröm egy új diákgenerációt nevelni és itt tartani a felsőoktatásban, aminek egyrészt a város és az iskolák közötti együttműködés, másrészt pedig a pontos és időben átadott információk az alapjai.

A helyi középiskolai kampány eredményeképpen mintegy 1400 diák jelentkezett az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára és a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusába. A jelentkezők több mint 60%-a a duális formában elérhető képzéseket választotta. A Széchenyi Szakközépiskolából 77 diák, a Tóparti Gimnáziumból 30-an jelentkeztek a fehérvári felsőoktatás valamelyik képzésére. A polgármester köszönetét fejezte ki továbbá a Belvárosi I. István Középiskolának és a Ciszterci Szent István Gimnáziumnak, valamint a Kodolányi János Középiskolának, a Jáky József Tagintézménynek és a Vasvári Pál és a Teleki Blanka Gimnáziumoknak is a jelentkezések számát tekintve.

Mészáros Attila
alpolgármester elmondta, hogy májusban duális információs napokat szervezett a két egyetem a cégek részvételével – ezeken a rendezvényeken is kiderült, mennyire vonzó a komoly egzisztenciát biztosító duális képzés a fiatalok számára.

A programon jelen volt Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerület igazgatója, valamint Fűrész István, az Oktatási Bizottság elnöke.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >