Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Járdafelújítás kezdődik a Mikes Kelemen utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. június 02.
A Mikes Kelemen utcában a holnapi naptól járdafelújítás kezdődik. A munkaterületet tegnap délelőtt adták át a kivitelezőnek, ahol jelen volt a körzet önkormányzati képviselője, dr. Horváth Miklósné is. A felújítás ideje alatt az utcában lakók gépjárművei a közeli Mancz János utcában ingyen parkolhatnak a Városgondnokságnál mai naptól igényelhető ingyenes parkolásra jogosító egy hónapos bérlet kiváltásával.

 

Székesfehérvár Önkormányzata által biztosított képviselői keretből, mintegy négy millió forintos beruházásként kerül sor a Mikes Kelemen utcában a járda felújítására. A munkaterület átadása ma délelőtt történt meg.

A járda felújításának lakók irányából érkező igényéről dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő számolt be. Elmondta, hogy ebben az utcában az úttest volt nagyon rossz minőségű, amit már korábban felújítottak. A járda felújítása is természetesen be volt ütemezve, erre most nyílt lehetőség. Tájékoztatást adott arról, hogy a munkálatokat ugyanaz a cég fogja elvégezni, akik a Sarló utcában lévő parkolóhelyeket, illetve járdát is felújították, a lakók nagy megelégedésére, tekintettel arra, hogy a szakemberek gyorsan és jó minőséggel dolgoztak. Így a mostani felújítás is – meglátása szerint – gördülékeny lesz.
A lakók irányába azt a kérést fogalmazta meg, hogy a felújítás ideje alatt gépjárműveiket a közeli Mancz János utcába parkolják le, ahol ezt ingyen megtehetik június 30-ig, valamint türelmet és megértést kért tőlük.

 


 

A beruházás részleteiről Lángi Judit, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. műszaki ellenőre adott tájékoztatást. Elmondta, hogy a Mikes Kelemen utca 1. számú háztól a 7. számú házig, vagyis a zsákutca végéig kerül sor a járdafelújításra, 440 négyzetméteren.
A rossz állapotú szegélyeket mind a külső, mind a belső oldalon kicserélik, valamint a kivitelező az öntött aszfaltburkolatot el fogja bontani, és helyette egy hengereltaszfalt kopóréteget fog behúzni. A hozzá kapcsolódó zöldfelületeknek a rendezése és füvesítése is meg fog történni. Majd hozzátette, a munkálatokat a kivitelezőnek június 30-ig kell befejeznie. 

Elhangzott, hogy június 1-je és június 30-a között a Mikes Kelemen utcában lakók gépjárműveikkel a Mancz János utcában ingyen tudnak parkolni. Ehhez a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. Szent Vendel utca 17/A. számú telephelyén személyesen tudnak lakcímkártyával, valamint autójuk forgalmi engedélyével egy egy hónapos ingyenes bérletet abba a parkolóba kiváltani.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >