Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A női öttusa világbajnokát köszöntötte a város polgármestere
A női öttusa világbajnokát köszöntötte a város polgármestere Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. június 06.
ImageKovács Sarolta egyéniben, illetve Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával csapatban is aranyérmet nyert nemrég az öttusázók moszkvai világbajnokságának női versenyében. Most dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta Kovács Sarolta világbajnok öttusázót, valamint a szövetségi kapitányt és az Alba Volán SC vezetőit, hogy gratuláljon a sportolónőnek a moszkvai vb-n egyéni és csapatban szerzett világbajnoki címeihez.

 

Az Alba Volán SC öttusázónője, Kovács Sarolta pár nappal ezelőtt életében először szerzett egyéni világbajnoki címet. A sikerben kiemelkedő szerepe volt a remek vívásnak: a páston huszonegyszer diadalmaskodott, ráadásul az úszásban is jó eredmény produkált, így két számot követően rögtön az élre állt. A hibátlan lovaglását egy fantasztikus kombinált szám követte, melynek köszönhetően 1386 ponttal magabiztosan lett a világ legjobbja az 1374 pontos Clouvel előtt.  Ráadásként Kovács Sarolta csapatban is világbajnoki címet nyert, Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával az oldalán. 

A város nevében most dr. Cser-Palkovics András polgármester gratulált Kovács Saroltának. „Nyugodtan mondhatjuk a város sportszerető közössége nevében, hogy nagyon régóta vártunk erre a pillanatra! Abban egészen biztosak voltunk, hogy ez a siker egyszer bekövetkezik – a kérdés csak az volt, hogy mikor lesz világbajnok Kovács Sarolta. Hatalmas örömet jelentett mindenki számára az a pillanat, amikor értesültünk a moszkvai öttusa világbajnokság eredményeiről. Azt gondolom, hogy Kovács Sarolta mindenképpen megérdemelte ezt a fantasztikus sikert a rengeteg befektetett energia és munka miatt. Ennek a csodálatos eredménynek hatalmas értéke van, hiszen a sok nehézség és a rosszkor jött sérülések ellenére lett a világ legjobbja az Alba Volán SC öttusázónője. Reményeink szerint Rióban, az olimpián is kijön majd számára a lépés!” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki köszönetét fejezte ki az edzőknek és a felkészítőknek, valamint gratulált Demeter Bencének is, aki olimpiai kvótát szerzett a moszkvai vb-n.

„Nagyon jó verseny volt számomra a moszkvai vb, kiválóan érzem magam!” – kezdte élménybeszámolóját Kovács Sarolta, aki egyéniben és csapatban egyaránt aranyérmet szerzett a múlt heti világbajnokságon. Éppen holnap lesz egy hete, hogy világbajnok lettem, ez pedig egyszerűen elmondhatatlan érzés számomra! Azóta sok helyen kellett nyilatkoznom és megjelennem, így még nem igazán volt sok időm átgondolni, hogy mi is történt valójában. Szerencsére a hét második felében intenzív pihenés vár rám, így a jövő heti tatai edzőtábort tiszta fejjel tudom megkezdeni. Ideje volt, hogy végre kijöjjön nekem a lépés, azonban még ennél is nagyobb feladatok várnak rám a riói ötkarikás játékokon.” – tette hozzá Kovács Sarolta.

Az eseményen megjelent Pálvölgyi Miklós, a magyar öttusa válogatott szövetségi kapitánya is. Beszédében kiemelte, hogy Vörös Zsuzsanna és Kovács Sarolta világbajnoki címei után a „Királyok Városa” elnevezés mellett a „Világbajnoknők Városának” is nevezhetjük immáron Székesfehérvárt. A szakember hozzátette: kiválóan szervezett öttusa világbajnokság volt a moszkvai, ahol a nők mezőnye igazán erősre sikeredett. Mint mondta, Kovács Sarolta egyéni világbajnoki címének értékét csak növeli, hogy minden jelentős olimpiai vetélytársa rajthoz állt Moszkvában.

Örömteli hír székesfehérvári szempontból, hogy a moszkvai vb-n Demeter Bence a 12. helyen zárt egyéniben, így megszerezte a hőn áhított riói olimpiai kvótát. Rajta kívül Marosi Ádámnak és Kasza Róbertnek is van kvótája, így a szövetségi kapitány és a Magyar Öttusa Szövetség döntésén múlik, hogy ki lesz az a két férfi öttusázó, aki indulhat Rióban. Demeter Bence elmondta, hogy a remek selejtezőt követően a döntőben már nem jött ki számára a lépés. Sajnálja, hogy a vívásban nem tudott néhány tussal többet szerezni, hiszen így akár a legjobb hatba is bekerülhetett volna.

A rövid pihenést követően a héten már Tatán edzenek egy hétig az öttusázók, majd a júliusi Európa-bajnokságot követően újabb intenzív, háromhetes edzőtábor vár a sportolókra az olimpia előtt Tatán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >