Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Jótékonysági Estély a gyermekotthont is támogatta Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. június 06.
ImageA Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban járt dr. Cser-Palkovics András polgármester: szimbolikusan átadta Deresné Tanárki Máriának, az intézmény igazgatójának az V. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyből befolyt, az otthonnak szánt támogatást.

 

A tavaly évvégére felépített új intézményben a polgármester találkozott a bentlakó gyerekekkel, akik verses-zenés műsorral lepték meg a rendezvény vendégeit. Az eseményen jelen volt Miklósa Erika operaénekes, az Estély háziasszonya, valamint Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatója.


A tavaly évvégén átadott Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban járt dr. Cser-Palkovics András polgármester.  Az V. Székesfehérvári Jótékonysági Estély bevételével 2016-ban az ötkarikás játékok évében a Székesfehérvárhoz kötődő olimpikonok mellett a komoly infrastrukturális fejlesztésen átesett intézményt támogatják. A jótékonykodásból befolyt összeg került szimbolikus átadásra szerdán, helyszínbejárással egybekötve. Az eseményen jelen volt Miklósa Erika operaénekes, az Estély háziasszonya, Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatója, valamint Dr. Dienesné Fluck Györgyi és Molnár Tamás önkormányzati képviselők.

A résztvevőket Deresné Tanárki Mária, a Gyermekvédelmi Központ igazgatója köszöntötte. Elmondta, hogy a város már hosszú ideje kiemelt szociális érzékenységgel és figyelemmel fordul a gyermekvédelem és az otthonban nevelkedő gyermekek felé. „Megkülönböztetett ez a figyelem és tisztelet: olyan segítő együttműködés alakult ki az Önkormányzat és az intézmény között, aminek a segítéségével mi nagyon fontos terveket tudtunk megvalósítani. Kiteljesedtek azok a kapcsolódási pontok és lehetőségek, amelyek a gyerekek jobblétét és a társadalomba való beilleszkedését hivatottak szolgálni.” Az igazgató köszönetet mondott a támogatásért a városnak és az adakozóknak. A befolyt összegből az otthonban klubhelyiséget alakítanak ki.

„Az Estély társasági eseménye már ötödik alkalommal köszöntötte Fehérvár közösségét, boldog, békés, egészségben gazdag új esztendőt kívánva. Hogy ezen túl is legyen célja, álmodtuk meg Miklósa Erikával a jótékonysági felhívást. Feladatunk a mecenatúra erősítése és az adakozás alkalmainak, lehetőségeinek megteremtése. A művésznő a saját hitelességével és az Önkormányzat a saját hitelességével tud pozitív üzeneteket megfogalmazni, hogy milyen célokra érdemes ezeket a támogatásokat felhasználni.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András.

A polgármester kifejezte, hogy a nagyváros életében fontos missziót tölt be a Gyermekvédelmi Központ. Mint mondta, a csodálatos, új helyszínen felépült otthon folyamatosan segítséget kell, hogy élvezzen a város közösségétől, magánszemélyektől, cégektől, vállalkozásoktól, az Önkormányzattól. Azt mondta, hogy a város a továbbiakban is támogatja a Központot, majd jó nyári szünidőt kívánva játékokat ajándékozott a gyerekeknek. 

Mátrahalmi Tibor a fenntartó részéről méltatta és megköszönte a kezdeményezést. Elmondta, hogy Székesfehérvár évek óta folyamatos segítséget nyújt abban, hogy az intézmény sikeresen működjön.

Az otthon lakói verses-zenés műsort adtak, majd az esemény résztvevői megtekintették az intézményt.

A negyvennyolc férőhelyes gyermekotthon építését 2015 elején kezdték, az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program mintegy 300 millió forintos támogatásával. Az elnyert támogatáson felül a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 100 millió forinttal járul hozzá a fejlesztéshez. A gyönyörű létesítményt az elmúlt év végén vették birtokba a gyerekek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >