Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow ismét kórusversenyen járt a Vox Mirabilis
ismét kórusversenyen járt a Vox Mirabilis Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. június 07.
Június 3-a és június 5-e között rendezték meg a Mária Rádió II. Kórusversenyét Budapesten, a Szent Gellért Templomban, 47 kórus 1200 énekese gyűlt össze a verseny 3 napja alatt. A Vox Mirabilis Kamarakórus 2 kategóriában is versenyzett: a szabadon választott versenyprogramban és a kötelező kórusműhöz kötött versenyprogramban.

 

A zsűri nemzetközileg is elismert szakemberekből állt, tagja volt többek között Sapszon Ferenc, Szebellédi Valéria, Prof. Czifra János, Dr. Kutnyánszky Csaba és Ménesi Gergely. Igen szoros verseny alakult ki, komoly kihívás volt a zsűrinek, hogy az 54 versenyprogram alapján az ország számtalan pontjáról érkező kórusok között sorrendet állítson.

 


 

A Vox Mirabilis Kamarakórus mindkét kategóriában arany minősítést szerzett, kategória győztes lett, a szabadon választott programban 1. helyezett lett, a kötelező mű programban a 2. helyezést ért el. 

 


 

„Leírhatatlan öröm számunkra, hogy a zsűri ilyen előkelő helyezésben részesítette a kórusunkat mindkét kategóriában, hiszen elismert karnagyok által vezetett, nagy múltú, méltán híres kórusok előtt végeztünk. Ez egyben kötelez is minket, hogy továbbra is magas színvonalon, érdekes és jól megválogatott kórusművekkel álljunk a közönség elé”. - mondta el a versenyt követően Zemlényi Katica kórusvezető.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >