Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow 200 milliós beruházás az Alpha-Vet Kft-nél
200 milliós beruházás az Alpha-Vet Kft-nél Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. június 08.
ImageÜnnepélyes keretek között adták át az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. új, 2000 négyzetméteres raktárát és logisztikai központját Székesfehérváron. A 200 millió forintos beruházást egy többlépcsős fejlesztési folyamat részeként hozták létre a Homoksoron. Az átadáson részt vett többek között dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki Székesfehérvár gazdaságának összetettségéről és a cégcsoport városban betöltött szerepéről beszélt.

 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. 25 évvel ezelőtt jött létre 10 fővel, töretlen fejlődésének köszönhetően ma 400 főt foglalkoztat. A klasszikus állatgyógyászati tevékenysége mellett állatgyógyszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz, továbbá állateledelek és felszerelések kis- és nagykereskedelmét folytatja. Gyártó és kereskedelmi tevékenységének tavalyi árbevétele 17,6 milliárd forint, adóteljesítménye 2,1 milliárd forint volt. A vállalatcsoportnak összesen nyolc telephelye van Székesfehérváron, Bábolnán, Debrecenben, Békéscsabán és Budapesten.
A 200 millió forintos új raktárt és logisztikai központot egy többlépcsős beruházási folyamat részeként hozták létre, uniós támogatással. A 2000 négyzetméteres gyógyszerraktár és logisztikai bázis a közép- és nyugat-magyarországi kereskedelmet és ellátást támogatja, teljes egészében megfelel az uniós előírásoknak. A központ a korszerű technikának köszönhetően gyors és hatékony munkafolyamatokat, kiszolgálást tesz lehetővé, és a korábbinál barátságosabb munkakörülményeket biztosít az alkalmazottaknak külön irodarészekkel, öltözőkkel.

 

 



Az átadó ünnepségen az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadását követően a város polgármestere mondott köszöntőt.
„Székesfehérvár életében minden beruházás rendkívül fontos. Egy település és egy közösség biztonságát az adja meg, ha gazdaságának fejlesztése heterogén formában történik, és  nem egy-egy iparágra, vagy cégre támaszkodik. Városunk gazdasága nagyon vegyes és ezáltal nagyon erős is.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. Hozzátette: az új raktár és logisztikai bázis a legnagyobb az országban, ahonnan mind a belföldi mind a külföldi piacot kiszolgálják. Ez Fehérvár tekintetében természetes is, hiszen a középkori kereskedelmi útvonalak szinte mindegyike áthaladt a városon. Fehérvár évszázadok óta kereskedelmi központja az országnak, tekintettel a közlekedési és a logisztikai helyzetére.  A polgármester köszönetét fejezte ki az Aplha-Vet Kft. tulajdonosának és ügyvezetésének azért, hogy Székesfehérváron hozták létre újabb központjukat. Ugyancsak köszönetét fejezte ki a vállalatcsoport dolgozóinak és partnereinek munkájáért, továbbá a cégcsoport nagyszabású közösségtámogató, karitatív tevékenységéért.

Dr. Simon László
kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója arról beszélt, hogy az Alpha-Vet Kft. sikere és értéke a munka tisztességén, a minőség megbecsülésén, a teljesítmény elismerésén, a társadalmi felelősségvállaláson és a fejlesztő ötletek támogatásán alapul.

Ugyancsak köszöntötte a résztvevőket Dr. Sótonyi Péter, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának dékánja, és dr. Kulcsár Gábor, a NÉBIH Állatgyógyászati Termékek Igazgatóságának igazgató főállatorvosa.

 



Dr. Móré Attila
, az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke köszönetét fejezte ki a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, Székesfehérvár Önkormányzatának, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának, az Állatgyógyászati Termékek Igazgatóságának, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak, valamint a szakhatóságoknak, amiért segítették a beruházás megvalósítását. Visszaemlékezett vállalatcsoportjuk 25 évvel ezelőtti indulására, fejlődésére, tavalyi árbevételükre és adóteljesítményükre. Végül kiemelte a beszállítók, a dolgozók teljesítményét és külön a vásárlókat is, akik kulcsszerepet játszanak a cégcsoport sikerében.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >