Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Befejeződött a gyalogos- és kerékpárút felújítása a Lövöldén Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. június 12.
ImageTeljes hosszában megújult a gyalogos- és kerékpárút a Lövölde úton. Az első ütem tavaszi befejezését követően az elmúlt hónapokban elkészült a beruházás második üteme.

 

Régi adósságát törlesztette a város a Lövölde úton a gyalogos- és kerékpárút felújításával. A sokak által igénybevett, rendkívül elhasználódott járdát az elmúlt harminc évben nem újították fel, felületén rengeteg hasadás, törés volt, így bőven ráfért a renoválás. A gyalogosok, a biciklisek és a babakocsit használók sokkal könnyebben tudnak így közlekedni. – fogalmazott a műszaki átadáson Molnár Tamás, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

 



A Lövölde út 1-7. szám közötti szakaszt az első ütem keretében újították fel tavaly novembertől idén kora tavaszig. Most pedig sor került a 7. számtól az Árpád utcáig kereszteződésig tartó szakasz műszaki átadására, ahol határidőre, május végére befejeződött a beruházás második üteme. Az úton nincsenek felfestések, sőt tábla is jelzi, hogy az osztatlan szakaszt a gyalogosok és a kerékpárosok egyaránt használhatják teljes szélességében.

A kivitelező Platzbau Kft. a terv szerint haladt a munkálatokkal a második ütem során is. Elbontották a régi útburkolatot, az új, cementes zúzalék-ágyazatra hét centiméter vastag, hengerelt aszfaltburkolatot tettek, kicserélték a szegélyeket, szintre emelték a közmű-fedlapokat, megoldották a felszíni vízelvezetést, a lakóházak előtti területeket pedig térkövezték. A 24 millió forint összértékű beruházást a Saára Gyula-program keretében finanszírozták, az első és a második ütem egyaránt 12 millió forintba került.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >