Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Foci Eb: DIADAL!!!!!!!!!!!! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. június 15.
ImageMagyar szempontból is megkezdődött a labdarúgó Európa-bajnokság. A mieink Ausztria ellen léptek pályára a franciaországi Bordeaux-ban és 0-0-ás félidőt követően Szalai és Stieber találataival 2-0-ra győztek! Álomszerű kezdés!
Az osztrákok messze sem igazolták jó hírüket, előzetes nagy önbizalmukat, s azt, hogy miért TOP 10-esek a világranglistán. De ez legyen az ő bajuk! Most mi örülhetünk, és örüljünk is, mert bár kellett a szerencse is, s az is, hogy Ausztria nem diktált olyan tempót, amivel hibázásra késztethetett volna minket, így a védelmünk sem került nyomás alá, ám teljesen megérdemeltünk a sikert, még ilyen arányban is.

Majdnem rémálomszerűen kezdtünk. Még fél perc sem telt el, amikor eladtuk a labdát, Alaba pedig 20-ról telibe találta a bal oldali kapufát. Király kötelességtudatból vetődött, de esélye sem lett volna védeni, ha 15-20 centivel beljebb megy... Hát, ez nem rajtunk múlott...

A folytatásban szerencsénkre az osztrákok nem estek nekünk, nem diktáltak nagy iramot, így lassan felébredtünk, "megérkeztünk" az Eb-re. Az egész első játékrészben Alaba kapufáján és egy sorfalba bombázott szabadrúgásán kívül egyetlen igazán veszélyes osztrák lehetőséget jegyezhettünk fel, amikor némi szerencsénk is volt, mert Arnautovic beadásánál Harnik ajtó-ablak helyzetben elcsúszott az ötös jobb oldali sarkánál a 41. percben.

Dzsudzsáknak még ezt is sikerült überelni, mert a 43. minutumban Kleinheisler remek passza után jobbal eltörte a labdát tiszta ziccerben, szintén az ötös jobb sarkánál. Ennél nagyobb lehetőség nem nagyon lesz, még nagyon hiányozhat a végén, hogy ezt nem használtuk ki.

Az egész Eb eddigi leggyengébb félideje után a második már sokkal mozgalmasabb, színvonalasabb volt. Az első 20 percben bőven több minden történt, mint az egész elsőben. Egy osztrák helyzetre Dzsudzsák bomba volt a válasz, majd jött az amire 44 éve vártunk: gólt szerzett az Európa-bajnokságon Magyarország!!! A 52. percben Kleinheisler játszott Szalai elé, aki az ötösről  kivetődő kapus alatt a kapuba kotorja a labdát, 1-0 a mieinknek!

A találatnál is nagyon rosszul helyezkedő Dragovic nem sokkal később begyűjtötte második sárgáját, így nemcsak gól, hanem emberelőnybe is kerültünk 67 percnyi játék után!

Ezt követően még kevesebb veszély volt a "Sógorok" támadójátékában, igaz, volt azért helyzetünk, de a játék képe alapján nem sok sansz mutatkozott arra, hogy ők most itt fel fognak támadni. Nem is támadtak! Nem úgy mi, többször is gólveszélses kontrát vezethettünk, s bár volt amikor mi is hibáztunk, de a csereként beállt Stieber eldöntött mindent a 87. percben: egy szerzett labda után Priskin (ő is csereként jött be) a saját térfeléről indította Stiebert, aki kihasználta pozícióelőnyét Baumgartlingerrel szemben, majd higgadtan, kissé jobbról 13 méterről átemelt a kifutó hálóőr felett, nagyszerű találat, 2-0 nekünk! És ez a vége, NYERTÜNK!!!

Az előzetesen minket lebecsülő osztrákok most majd valószínűleg kicsit szerényebbre veszik a figurát, s megtanulják néhány játékosunk nevét, mert előzetesen egyet sem tudtak, állításuk szerint...

Folytatás szombaton Izland ellen. Ha netán ellenük is nyerünk, továbbjutunk, de erre egy döntetlennel is már erős sanszunk lesz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >