Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újraélesztő készülék a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. június 15.
ImageÚjraélesztő készüléket adományozott a Panorama Offices a városnak, amelyet a Bregyó Sportcentrum portáján helyeztek el. A készülék átadásán jelen volt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, Kis-Márton Vidor, a Panoráma Offices ügyvezető igazgatója és Bozai István városgondnok. A délelőtt folyamán a Sportcentrumban a Mentőszolgálat munkatársai elsősegély-oktatást tartottak a helyben dolgozó edzőknek és munkatársaknak.

 

A Bregyó Sportcentrum portáján helyezték el azt az újraélesztő készüléket, amelyet a Panorama Offices adományozott a városnak.

„Székesfehérvár dinamikusan fejlődő sportváros sok létesítménnyel, amelyek az amatőr, a profi és a szabadidős sport szolgálatában állnak. A lakosok nagy számban keresik fel ezeket a központokat, de sajnos nem mindegyik rendelkezik defibrillátor készülékkel. Szeretnénk a sportlétesítményeinket ilyen egészségügyi felszereléssel ellátni, ezért nagy öröm a város számára, hogy a cég felajánlásának köszönhetően életmentő készüléket helyezhettünk el a Bregyó Sportcenrumban.” – fogalmazott Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

Kis-Márton Vidor, a Panoráma Offices ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy az adománnyal hiánypótló projektet kezdeményeznek: „Több újraélesztő készüléket szeretnénk elhelyezni a város kulcsfontosságú pontjain. Szakmai partnerként az Országos Mentőszolgálat közreműködésével választottuk ki a helyet és a Lifetec típusú defibrillátort, ami kompatibilis a mentőautókban használt speciális eszközökkel. Reméljük, hogy más vállalkozások is csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, hogy minél több helyre kerülhessenek ilyen életmentő készülékek.”

Bozai István városgondnok elmondta, hogy a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központ átadása óta több százan sportolnak ebben a létesítményben, ezért is nagy öröm az életmentő készülék elhelyezése. „Nagyon intenzív itt az atlétikai élet, de a teniszpályáknál is sok élsportoló, illetve tömegsportoló fordul meg napi szinten. Bízom benne, hogy a berendezést nem kell majd használnunk, de képzett kollégáink felkészültek az alkalmazására.” – fejtette ki Bozai István.

A Mentőszolgálat munkatársai Pápai Imre megyei vezető mentőtiszt irányításával a délelőtt folyamán oktatást tartottak a székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Klub sportvezetőinek, edzőinek és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. Bregyó Sportcentrumban dolgozó munkatársainak. A sportközpontban hat helyszínen helyeznek el tájékoztató táblát az újraélesztő készülék elérésére vonatkozóan.  

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >