Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Székesfehérvár ad otthont a Felnőtt Országos Öttusa Bajnokságnak
Székesfehérvár ad otthont a Felnőtt Országos Öttusa Bajnokságnak Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. június 15.
ImageSzombaton és vasárnap ismét rangos sporteseménynek adhat otthont a Királyok Városa. Székesfehérváron rendezik meg a Nu Skin Felnőtt Országos Öttusa Bajnokságot, melynek keretében összesen hetven öttusázó méri össze tudását. A versenyeknek a Csitáry G. Emil uszoda és az Alba Volán SC sporttelepe ad otthont. A nívós sportrendezvényről sajtótájékoztató keretében számoltak be.

 

A Kulcsár Antal Emlékverseny keretében Június 18-án, szombaton a nők, míg június 19-én, vasárnap a férfiak mérik össze tudásukat a Nu Skin Felnőtt Országos Öttusa Bajnokságon. Az úszásnak a Csitáry G. Emil uszoda ad otthont, míg a vívást, a lovaglást és a kombinált számot az Alba Volán SC sporttelepén tartják meg. A sportprogramon azok a felnőtt, junior és ifjúsági „A” korosztályú versenyzők indulhatnak, akik érvényes versenyengedéllyel, sportorvosi igazolással rendelkeznek, és egyesületük benevezi őket a MÖSZ nevezési rendszerében.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere beszéde elején hangsúlyozta: egy város életében a sportnak rendkívüli közösségformáló ereje van. „Ehhez természetesen hozzátartoznak azok a sportesemények is, amelyek kiemelkedő nemzetközi, vagy nemzeti ranggal bírnak. Egy országos bajnokság megrendezése minden sportágban nagy elismerést és büszkeséget jelent egy város közössége számára. Külön öröm, hogy egy olyan sportág rendezvényének lehetünk házigazdái, amelynek nagyon szép múltja, jelene és ígéretes jövője van Székesfehérváron. Köszönettel tartozunk a Magyar Öttusa Szövetségnek és a helyi közösségeknek, hogy együttműködésüknek köszönhetően Székesfehérvár rendezheti meg a Nu Skin Felnőtt Országos Öttusa Bajnokságot. Külön szeretném megköszönni Dr. Réczei Géza elnök úr szerepvállalását, aki rengeteget segít nekünk az infrastruktúrafejlesztésben is. A székesfehérvári műhely kulcsszerepet tölt be a magyar öttusa életében, szeretnénk, ha ez a műhely a jövőben is sikeresen működne. Bízom benne, hogy a hétvégi megmérettetés hozzájárul a magyar öttusázók minél eredményesebb olimpiai szerepléséhez!” – zárta gondolatait dr. Cser-Palkovics András.

Réczei Géza beszéde elején a Nu Skinnel való együttműködést méltatta. Mint mondta, a cég által képviselt alapelvek – így az egészséges életmód és a dinamizmus – az öttusában is megtalálhatóak. Köszönetét fejezte ki a vállalatnak, hogy minden évben tízmillió forintot meghaladó összeggel támogatják a szövetség versenyeit. Külön kiemelte, hogy ebben a dinamizmusban Székesfehérvárnak is szignifikáns szerepe van. Véleménye szerint a város olyan alapértékek mentén halad, melyek hosszú évek óta jellemzik Székesfehérvár fejlődését. A Magyar Öttusa Szövetség elnöke arról is beszélt, hogy a Székesfehérvárral kötött együttműködés roppant előremutató, köszönhetően például a folyamatos fejlesztéseknek.

Pál Kata, a Nu Skin kelet-európai régiójának értékesítési alelnöke arról beszélt a hétfői sajtótájékoztatón, hogy stratégiájában a cég abszolút elkötelezett a Magyar Öttusa Szövetség mellett. Beszédében elmondta, hogy már közel három éve működnek sikeresen együtt a szövetséggel, a közös munka pedig kölcsönös megelégedésre talált. Az üzleti partnerek és a céges alkalmazottak is egyre nagyobb számban nyitnak az öttusa iránt, míg a sportolók is örömmel használják a termékeiket. Pál Kata külön hangsúlyozta: nagy boldogsággal tölti el, hogy a Királyok Városa ad otthont a hétvégi rendezvénynek, ami számára garanciát jelent a kiváló szervezésre.

Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár Öttusa Szakosztály igazgatója beszéde elején köszönetét fejezte ki, hogy ismét Székesfehérvár és az Alba Volán SC adhat otthont az Országos Öttusa Bajnokságnak. „Megtiszteltetést jelent számunkra, hogy egy utánpótlás országos bajnokság, illetve egy junior országos bajnokság után a felnőttek országos bajnokságát is nálunk rendezik meg. A hétvégi lesz az utolsó magyarországi verseny az olimpia előtt, hiszen július elején már az Európa-bajnokságon vesznek részt a versenyzők. Összesen hetven induló méretteti meg magát, és úgy vélem, az idei évben is nagy csatákra van kilátás.” – mondta Vörös Zsuzsanna.   

Pálvölgyi Miklós, a Magyar Öttusa Szövetség szövetségi kapitánya a magyar bajnokság hagyományairól és a felkészülés menetéről beszélt. Mint mondta, nagy évforduló előtt áll a szövetség, hiszen jövőre lesz kilencven éve, hogy megrendezték az első öttusaversenyt Magyarországon. A felkészüléssel kapcsolatban elmondta, hogy a vb-t követően egy hétig Tatán edzettek az öttusázók, a hétvégi Országos Bajnokság után pedig a július 3-án kezdődő Eb-n bizonyíthatnak a sportolók. Pálvölgyi Miklós kiemelte: az olimpiai kvótával rendelkező öttusázók kizárólag váltóban indulnak el az Európa-bajnokságon, míg az egyéni számokban a juniorok és az olimpiai kvótát nem szerző sportolók indulnak el. Július 11-től még Tatán edzőtáboroznak három hetet, majd az első csoport augusztus 10-én utazik el Rióba.

A Nu Skin Országos Bajnokság részleteiről Kármán Sándor versenyigazgató tájékoztatott. Mint mondta, eredetileg négynaposra tervezték a Felnőtt Országos Bajnokságot, de a külföldi versenyzők nagy része már jól láthatóan az olimpiára fókuszál, így végül maradtak a kétnapos lebonyolítási rendszernél. Véleménye szerint a magyar öttusa jó úton jár, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a férfiak és a nők mezőnyében is a legjobb hazai versenyzők állnak rajthoz.  



Részletes program mindkét napon:

09:00 úszás melegítés
09:20 úszás rajt
11:15 vívás
15:15 lovaglás – 1. lovas rajt
17:30 kombinált futam rajt
18:00 eredményhirdetés

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >