Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Sportnapot tartott a Kríziskezelő Központ
Sportnapot tartott a Kríziskezelő Központ Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. június 18.
ImageTöbb mint tízéves hagyományt folytatva, az idei esztendőben is sportnapra várták a Kríziskezelő Központ szállásain élő hajléktalanokat. A pénteki eseménnyel a szervezők mozgási és tartalmas időtöltési lehetőséget kívántak biztosítani a résztvevőknek. A sportos programon kinti és benti elfoglaltságokkal egyaránt várták az érdeklődőket, akik többek között focibajnokságon és kosárdobó versenyen is részt vehettek, emellett sakkozásban és kártyázásban is összemérhették tudásukat.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Kríziskezelő Központ az idei évben is megrendezte hagyományos sportnapját. A szervezet célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítsanak hajléktalan embertársainknak, akik ott jól érezhetik magukat, és megfeledkezhetnek mindennapi problémáikról. A változatos programon szerepet kapott a futball, a kosárlabda, a kerékpározás, a sakk és több egyéb sportág is.

Az esemény megnyitóján a programot támogató Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok örömét fejezte ki, hogy a sportos város gondolata mindenkihez eljut, így a hajléktalan embereknek is lehetőségük van igénybe venni Székesfehérvár sportlétesítményeit. Beszédében köszönetét fejezte ki Zsabka Attilának és a Kríziskezelő Központnak, hogy minden évben megszervezik a hagyományos sportnapot. Végül minden résztvevőnek kellemes időtöltést és jó sportolást kívánt.

Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ igazgatója beszédében megköszönte a résztvevőknek, hogy ilyen sokan neveztek és jöttek el a péntek délelőtti programra. Mint mondta, a sportos esemény legfőbb célja, hogy a hajléktalan embereknek tartalmas időtöltési és kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak. Ezen kívül kiemelte a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Kodolányi János Középiskola és Kollégium diákjainak a szerepvállalását, akik önkéntes munka keretében segédkeztek a lebonyolításában.    

 


 

A pénteki program megvalósulását több cég is támogatta, melynek keretében sporteszközöket, péksüteményeket, édességeket, valamint ásványvizet is biztosítottak a sportolni vágyóknak. A megnyitót és a rövid technikai egyeztetést követően a házi focibajnokságra nevezők a Regionális Atlétikai Központba vonultak át. A bajnokságra összesen három csapat adta le nevezését, a felek pedig kétszer 15 perces meccseken mérhették össze tudásukat.

Mindeközben a Nappali Szolgáltató Centrumban kinti és benti programokon érezhették jól magukat a megjelentek. Az udvaron többek között célbadobó és -rúgó, dekázó, kosárdobó, bicikli ügyességi versennyel is várták az érdeklődőket. A benti helyiségben a kártya, a sakk és a rejtvényfejtés szerelmesei mérhették össze tudásukat. Az eseményen több mint negyvenen sportoltak, a résztvevők pedig értékes nyereményekkel és különdíjakkal lettek gazdagabbak. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >