Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Somogyfoki Gáborné kapta a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat
Somogyfoki Gáborné kapta a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. június 18.
Második alkalommal adták át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat a Hiemer-házban megrendezett ünnepség keretében. Az elismerést ezúttal Somogyfoki Gáborné, a Ciszterci Szent István Gimnázium tanára kapta, aki évek óta rendkívül aktív szervezője a város diákéletének. Külön köszöntötték azokat a pedagógusokat, akik a diákönkormányzatok munkáját segítik az intézményekben.

 

A „Székesfehérvár Ifjúságáért” díjat 2015-ben alapította az Önkormányzat. Az elismerést olyan személyek kaphatják, akik a város ifjúsága érdekében tartós, kiemelkedő szakmai munkát végeztek, így tevékenységükkel a demokráciára, a közéleti felelősségre nevelés és a diákjogok érvényesülése területén a fiatalok javát szolgálták.

A Hiemer-ház báltermében megrendezett ünnepségen Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszöntötte a város pedagógusait és diákjait, különös tekintettel azokra a fiatalokra, akik éppen ma érettségiztek.
„Mi a Városházán – függetlenül a közéleti hovatartozásunktól – kiemelten fontosnak tartjuk a fiatalokkal, az ifjúsággal kapcsolatos feladatainkat. Egy város életében kevés meghatározóbb kérdés van, minthogy meg tudjuk-e szólítani a fiataljainkat, be tudjuk-e őket vonni a város mindennapjaiba és el tudjuk-e érni, hogy valóban otthonukként szeressék Székesfehérvárt. Joggal mondjuk, hogy Fehérvár iskola- és diákváros, hiszen ezen a napon több mint 16 ezer tanuló zárja a tanévet és kezdi el a nyári szünetet. Nekik meghatározó szerepük van a város mindennapi élete, hangulata és főként jövője szempontjából. Ha mi jól végezzük a dolgunkat, akkor úgy fogjuk átadni nekik ezt a várost, hogy azt magukénak érezve továbbviszik a stafétát, újabb és újabb fejezeteket tesznek hozzá a több mint ezeréves történelmünkhöz. A mai felnőttek feladata, hogy a fiatalok otthon tudják magukat Székesfehérváron és azt érezzék, hogy itt értük is történnek a dolgok!” – hangsúlyozta a városvezető. Arról szólt továbbá: a Székesfehérvár Ifjúságáért díj jelentősége éppen abban van, hogy nem egy testület adományozza, hanem maguk a fiatalok tesznek javaslatot a díjazottra a Székesfehérvári Diáktanácson keresztül.

A 2016. évi díjat Somogyfoki Gáborné kapta, aki 2011 óta a Ciszterci Szent István Gimnázium történelem, filozófia, etika szakos tanára, rendkívül agilis és aktív személyiség. A Székesfehérvári Diáktanácsot 2011-es megalapítása óta segíti, részt vett a 2014-es Országos Diákparlament szervezésében és egyik legaktívabb tagja a diákmunkát segítő pedagógusok városi közösségének is. Az ő kezdeményezésére indult útnak Székesfehérváron az „Ilyen a Mi Iskolánk” című programsorozat. Számos módon segíti saját iskoláját, annak diákközösségét is, rengeteget tett az intézmény egészét megmozgató programok, rendezvények szervezéséért. Tanítványai nagy szeretettel viszonozzák áldozatos munkáját.
Somogyfoki Gáborné nagy megtiszteltetésként élte meg, hogy átvehette a díjat. Köszönetét fejezte ki pedagógustársainak, diákjainak, különösen mostani osztályának, továbbá mindazon személyeknek, akik támogatták őt hivatása gyakorlásában és sikereiben.

Ugyancsak megköszönték az ünnepségen a DMSP-k, azaz a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógusok idei tevékenységét.

Az esemény zárásaként Mészáros Attila alpolgármester mondott pohárköszöntőt. „Ünnepségünk alkalmával megtelt a Bálterem, ez is hűen tükrözi annak a tevékenységnek a fontosságát, melyet a Székesfehérvári Diáktanács 2011-es megalakulása óta közösen végzünk a városban.” Az alpolgármester külön köszönetét fejezte ki a díjazott Somogyfoki Gáborné munkájáért, mellyel támogatta, hogy az egyházi fenntartású Ciszterci Szent István Gimnázium szerves része legyen a városnak.

A díjátadón közreműködött a Ciszterci Szent István Gimnázium kórusa, Szigethy Norbert és Strasszer Domonkos, a VII. Fehérvári Versünnep két döntőse, továbbá a CB Rádió zenekar. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >