Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A Fehérvár AV19 MOL Ligás csapata is a VVSI-nél készül
A Fehérvár AV19 MOL Ligás csapata is a VVSI-nél készül Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. július 03.
ImageTavaly decemberben adták át a Velencei-tavi Vízi Sportiskola megújult agárdi telephelyét. A beruházás keretében egy Európában is egyedülálló korai fejlesztő és rehabilitációs központot hoztak létre a Velencei-tó partján. A komplexumban rejlő lehetőségeket már több székesfehérvári klub, így a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttese és a Fehérvár AV19 MOL Ligás csapata is felfedezte.

 

Impozáns, minden igényt kielégítő környezetben készülhetnek az utánpótlás és élsportolók a Velencei-tavi Vízi Sportiskola megújult agárdi telephelyén. A 2015 decemberére elkészült új VVSI Sport Hotelhez kapcsolódóan jól felszerelt konditerem és fedett sportpálya is a rendelkezésre áll, emellett úszásra, focizásra, csocsózásra, asztaliteniszezésre és strandröplabdázásra is lehetőség nyílik.

Nem véletlen tehát, hogy egyre több székesfehérvári sportegyesület edzőtáborozik a VVSI agárdi telephelyén. A múlt és a mostani héten a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia növendékei is itt készülnek a következő szezonra. Az edzőtáborozás során napi három edzés szerepel a fiatalok programjában: reggeli koordinációs edzések, délelőtti technikai képzések, míg délután csoportos edzéseken és erősítéseken vesznek részt a DKKA játékosai.

A kosarasokon kívül a VVSI Sport Hotelben rejlő lehetőségeket a Fehérvár AV19 MOL Ligás együttese is felfedezte. A jégkorongozók kemény nyári alapozó-programot hajtanak végre. Már május 5-én elkezdték a felkészülést a következő szezonra, ráadásul mindössze július végén lesz egyhétnyi pihenőjük a játékosoknak. A sikerek érdekében a szakmai stáb háromszor öthetes felkészülési programot állított össze a hokisoknak. A felkészülés első részében a tömegnövelésre helyeztek nagy hangsúlyt, a második szakaszban az erőnövelés lesz a központban, míg az alapozás utolsó részében az EBEL csapattal edzenek majd közösen a fiatalok. A szorgos munka közepette minden héten egy, vagy két rehabilitációs napot iktatnak be a felkészülésbe, amelyet a VVSI agárdi telephelyén töltenek el a hokisok.

Kóger István, a Fehérvár AV19 MOL Ligás együttesének vezetőedzője szerint remekül kiegészítik ezek az alkalmak a felkészülésüket. „A szárazabb nyári felkészülés idején minden évben igyekszünk olyan kiegészítő programokat is becsempészni az alapozásba, amelyek felszabadultabbá tehetik mentálisan a játékosokat. Nagyon hasznosnak tartom ezeket a napokat, melynek során egy kellemes kerékpártúrát követően két tartalmas órát töltünk el Agárdon, ideális körülmények között. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy az egyéni képességek fejlesztésében is nagy szerepe van ezeknek a kötetlen foglalkozásoknak. A speciális vízi eszközök és deszkák nagymértékben fejlesztik az egyensúlyérzéket, emellett a törzserő stabilitás növelésében is nagy szerepük van.” – mondta Kóger István, aki a következő bajnoki idény legfontosabb célkitűzésének azt nevezte meg, hogy a fiatal székesfehérvári jégkorongosok minél több játéklehetőséghez jussanak. 

A Fehérvár AV19 MOL Ligás együttesének játékosai nagy kedvvel vetették bele magukat a négy a négy elleni labdás deszkaversenybe. A látványos esésekkel tarkított találkozót végül az idősebb játékosokkal felálló alakulat nyerte. „Mindenképpen jó kezdeményezésnek tartom, hogy kijöjjünk rendszeresen Agárdra, hiszen ezek az alkalmak még inkább összekovácsolják a csapatot. Nem titkolom, jó érzés kicsit kiszakadni a monoton hétköznapokból, és a többiekkel eltölteni az időt ebben a remek környezetben. Elsősorban ilyenkor a kikapcsolódásra helyeződik a fő hangsúly, de a deszkás játék például az egyensúlyozás fejlesztésére is alkalmas lehet.” – összegezte a csapatösszetartó program előnyeit a klub játékosa, Szita Donát, aki oroszlánrészt vállalt az U20-és és U18-as magyar válogatott világbajnoki remeklésében is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >