Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Biztonságosabb vezetékhálózat épül Csalán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. július 05.
ImageMunkaterületet adtak át Székesfehérvár-Csalán: a hatósági engedélyeztetés után az eddig a lakóházak fölött futó légvezetékek helyett biztonságos, a lakóingatlanokat kikerülő kábelekkel oldják meg az áramellátást.

 

Vezeték-kiváltási munkálatok kezdődtek Székesfehérvár-Csalán. A városrészben több lakóépület fölött húzódik légvezeték, amelyeket hatósági engedélyekkel áthelyeznek, kikerülve a lakóingatlanokat.

A munkaterület átadásán Östör Annamária, Öreghegy és Csala önkormányzati képviselője elmondta, hogy az érintett lakók a ’90-es évek végén vásároltak telkeket ebben a városrészben az akkori önkormányzattól, azzal az ígérettel, hogy a villanyvezetéket és a vízvezetéket kiváltják a telkek felől – de csak vízügyben történt változás. „2010-ig kellett várniuk a lakóknak arra, hogy az új Önkormányzat felelősséget vállaljon a légvezetékek áthelyezésében. Hosszú tervezési és előkészítési szakasz következett, a költségvetésből fedezetet biztosítottunk a beruházásra, és időközben jogszabályi változások is történtek. Két és fél éves folyamat eredménye az, hogy minden engedély a kezünkben van a munkálatok megkezdéséhez. Az itt lakók számára ez kiemelten fontos változás lesz, egy mindennapi veszélyforrás és kifejezetten egészségkárosító körülmény megszüntetésével.”

„Közel 470 m hosszan váltjuk ki a meglévő elektromos középfeszültségű hálózatot, ami az út túlsó oldalára kerül, így nem fog áthaladni Csala belterülete fölött. Ez 11 tulajdonost érint. Közel 520 m hosszban épül ki az új hálózat, új oszlopok kerülnek elhelyezésre mezőgazdasági területen, ami a termelésből való kivonással jár.” – tájékoztatott Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője.

A Székesfehérvár-Csala 22 kV-os szabadvezeték hálózat átépítési munkáinak előkészítése után 2014 októberében kötöttek tervezési szerződést; a tervezési munkákat és az engedélyezési folyamatot követően 2016 áprilisában született meg a jogerős vezetékjogi engedély. A beruházás erdő-, illetve szántó területet érint. A munkálatok várható befejezési ideje 2016 ősze.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >