Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Két színpad  izgalmas koncertek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Progszervező Kft   
2016. július 13.
ImageAugusztus 6-ig, péntek és szombat esténként két helyszínen szórakoztatják a helyi és országosan is ismert, elismert előadók a korzózó közönséget.

 

Érdemes ezen a hétvégén is ellátogatni a Belvárosba, a zenei paletta is garantált kikapcsolódást ígér. Július 15-én, pénteken 19 órától a Kovács Linda – Bögöthy Ádám Duó ad koncertet. Ének és nagybőgő kettősük első hangzásra talán szokatlannak tűnhet, hiszen a duó formáció zenei műfajtól függetlenül egyike a legmerészebb alkotási formának, ebben a felállásban pedig unikumnak számít. A páros zenéjében az akusztikus hangzás a tradíciók iránti tiszteletet sugallja, míg az elektronika megjelenése egyfajta reakció a jelen kor hatásaira.

Ugyancsak július 15-én Török Ádám és az Új Mini pezsdíti fel a hangulatot. Koncertjük 20 óra 30 perckor kezdődik a Hotel Magyar Király előtti téren. Török Ádám jelen korunk egyik legjobb rock-blues fuvolistája, énekese, dal- és szövegírója, zenei szervezője. A műfaj hazai ősmotorja, egyik legkiemelkedőbb egyénisége 66 éves és 46 éve van a színpadon. Legújabb Mini együttesét fiatal és kipróbált muzsikusok alkotják, a kiváló billentyűs, Németh Károly, aki épp 40 éve tagja az együttesnek és Zsoldos Tamás, az egyik legjobb magyar rock basszusgitáros, aki most 20 év után tért vissza a Minibe. Mellettük a tehetséges gitáros, Gazdag Viktor és a fiatal Tóth Dénes dobos játssza a régi és új Mini szerzeményeket és az új CD, az Elrohant idő dalait.

Szombaton sem marad a Belváros hangulatos dallamok nélkül. Július 16-án 19 órakor az „Erdőn, mezőn” nevet viselő formáció lép színpadra. A zenekar magyar népdalokat játszik autentikus formában, újragondolt kísérettel. A férfi énekhangot nagybőgő és akusztikus gitár kíséri.

Este fél kilenctől a Kongattack várja a közönséget a Hotel Magyar Király előtt. Az agárdi ütőhangszeres formációt először 2015-ben a Hungary's Got Talentben láthatta szélesebb körben a közönség. A fehérváriak számára azonban nem ismeretlenek, hiszen már többször, több helyen felléptek a városban, például a tavalyi KultúrKorzón is. Az együttes tagjai már 16 éve zenélnek együtt: 2000 nyarán volt az első „fellépésük” az agárdi aluljáróban, és rövid idő alatt annyira népszerűek lettek, hogy ma már színpadi koncerteken lépnek fel és a környékbeli ifjúság zenei nevelésében is tevékenyen részt vesznek.

Szombaton nemcsak zenével csábítjuk az érdeklődőket a Belvárosba: ezen az estén ismét a Prometheus Project tűzzsonglőrei kápráztatják el a nagyérdeműt látványos bemutatóikkal. Soraikat fehérvári zsonglőrök mellett veszprémi, budapesti és gyulai művészek is színesítik. Tárházukban olyan eszközök szerepelnek, mint a hosszúbot, a poi, az angyalszárny, a virágpálca, a tüzes legyező, a mazsorettpálca, a tüzes hulahopp és a kéztűz.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >