Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Seregnyi Élmény! fiataloknak
Seregnyi Élmény! fiataloknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. július 13.
ImageFiataloknak szervezett tábort a Magyar Honvédség az ország több városában azzal a céllal, hogy a résztvevő diákok a honvédelemhez kapcsolódó élményeket szerezzenek, igazi közösséggé formálódjanak, és színvonalas kikapcsolódásban legyen részük.

 

A székesfehérvári turnus fiataljai a Bregyó-közi Katonai Kollégium lakói a Honvédelmi Sporttábor idején, bátorság- és erőpróbákon vesznek részt, kipróbálják például a paintball-harcászatot és a légpuskalövészetet. Kedden a táborlakók a 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred laktanyájában fegyverismereti foglalkozáson vettek részt.


’Seregnyi Élmény’
szlogennel hirdették a Magyar Honvédség táborait az ország több városában. Izgalmas hetet kínál a Székesfehérváron szervezett Honvédelmi Sporttábor a résztvevő fiataloknak, akik a bátorság- és erőpróbák, a sportprogramok mellett kipróbálhatják a paintball-harcászat és a légpuskalövészet fogásait is. Azzal a céllal indították az új kezdeményezést, hogy a katonák mindennapjairól, életéről, munkájáról képet kaphassanak a diákok, valamint a szabadidő hasznos és élménydús eltöltése mellett nem titkolt célja az új kezdeményezésnek, hogy kedvet csináljon a katonai irányultságú továbbtanuláshoz. A középiskolás korú táborozók a Bregyó-köz régi Katonai Kollégiumában laknak a hét folyamán. A 15 résztvevő között három lány is van, a fiatalok az ország egész területéről, a helyieken kívül Bicskéről, Kecskemétről és Pécsről érkeztek. A székesfehérvári turnus hétfőn kezdődött.

„Az első pillanattól fogva próbáljuk a fiatalokat a katonai rendhez szoktatni, a fegyelem a táborkezdés napján többeket meg is lepett, de szépen belerázódtak, és úgy veszem észre, már élvezik is.” – mondta el Makai Norbert százados, a tábor vezetője. „A programok, tábori események során a katonasághoz kapcsolódó témákat keressük, mint a mai fegyverbemutató, vagy a paintball-harcászat, ahol katonai műveleteket próbálunk imitálni – ez biztosan nagyon érdekes lesz az ifjúság számára. Ma délután a Bakony Harckiképző Központba látogatunk Várpalotára, ez Európa legnagyobb gyakorlótere, ahol harcjárművek és harckocsik tartanak bemutatót, ezenkívül bepillantást nyerhetünk az amerikai katonák épen folyó gyakorlatába is.” – emelt ki néhányat a hét programjaiból a táborvezető.

Lencsés Roland,
a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakképző Iskolájának 11. évfolyamos diákja azért jelentkezett a táborba, hogy bizonyítson és helytálljon a kihívásokban: „Az erősítések nagyon kemények, tegnap egész nap sportoltunk. Az összes program tetszik, szívesen veszek részt mindegyiken, de engem legjobban a fegyverek érdekelnek, és kíváncsi vagyok a katonaélet nehézségeire is. Most éppen automata, félautomata és vegyes tüzelésű fegyverekkel ismerkedünk.”

A Honvédelmi Tábor megszervezését a következő nyárra is tervezik: visszavárják az idei résztvevőket és új érdeklődőket is szívesen látnak a székesfehérvári szervezők!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >