Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Folytatódik a Harmonia Albensis
Folytatódik a Harmonia Albensis Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 13.
A harmadik előadással folytatódik a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat Székesfehérváron. Július 14-én, csütörtökön este Boross Csilla opereaénekes és Medveczky Ádám világhírű karmester ismét együtt lépnek fel helyi kórusokkal közösen a Szent István Bazilikában, a „Donna Sante” című est keretében. A koncertre a Vörösmarty Színházban lehet jegyeket váltani.

 

A tavalyi év kiemelkedő zenei élménye volt Boross Csilla operaénekes, Medveczky Ádám Liszt Ferenc és Kossuth-díjas karmester és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közös fellépése a „Pietà Signore” című esten. A művészek szeretete, odaadása arra sarkallta a szervezőket, hogy új műsorral igyekezzenek megismételni a sikert a 2016-os Harmonia Albensis keretében.

A templomi koncertsorozat a harmadik előadással folytatódik július 14-én, csütörtökön 19.30 órakor a megújult Szent István Bazilikában. A hangverseny során olyan női sorsok elevenednek meg, melyek a legnemesebb emberi vonásoktól – mint az alázat, a mások iránti korlátlan áldozatvállalás, a hűség, az istenszeretet – válnak rendkívülivé és megdöbbentővé. A legismertebb operarészletek mellett olyan különlegességek is felcsendülnek, mint Giordano „Andrea Chénier” című operájából Maddalena áriája, vagy Caccini „Ave Maria”-ja. Hallhatunk továbbá Mozart, Puccini, Bizet, Verdi és Wagner zeneműveket is.

A koncerten közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar, a Primavera Kórus és a Vox Mirabilis Kamarakórus. Jegyek válthatóak a Vörösmarty Színház jegyirodájában.

Részletek olvashatók az Alba Regia Szimfonikus Zenekar honlapján.  

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >