Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Felnyílt a sorompó!
Felnyílt a sorompó! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. július 15.
A nyári székesfehérvári rendezvények idején, szeptember elejéig ingyenesen lehet parkolni az Alba Plaza tetején – jelentette be közös sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szabó Gabriella, az Alba Plaza üzemeltetési igazgatója.

 

Az együttműködésnek köszönhetően felnyitották a parkoló előtti sorompót, megoldást kínálva a Belvárosba és a rendezvényekre érkező helyi lakosok, valamint vendégek számára.


Székesfehérvár ad otthont az augusztus 21-27. között zajló felnőtt kispályás labdarúgó Európa-bajnokságnak, ami a város, valamint az itt élők számára fontos elismerés és jó európai bemutatkozási lehetőség. A rangos tornán harminckét nemzet válogatottja méri össze tudását, többszáz játékos, szakvezető, kísérő és szurkoló érkezik Székesfehérvárra.

A versenysorozat lebonyolítására egy Belváros melletti területen, a murvás parkoló területén kerül sor. Az elmúlt héten megkezdődött a területrendezés, hogy a 2500 fő befogadására alkalmas ideiglenes aréna és lelátók időben elkészülhessenek.  Az autósok parkolásra egyrészt a korábbi I-es iparcikk piac területén kialakított, több mint 250 férőhelyes, ingyenes parkolót tudják használni a kérdéses két hónapban, ami 300 méterre van a Mini Foci Eb miatt ideiglenesen lezárt murvás parkolótól.


Az Önkormányzat és az Alba Plaza üzemeltetője, mint a város egyik stratégiai partnere tárgyalásokat kezdett, keresve a Belvárosba érkezők parkolását segítő további lehetőségeket. Ezek eredményeként megszületett a megoldás: az arénának és a mobil lelátóknak helyet adó murvás parkoló pótlására megnyitják a Plaza tetőparkolóját, amelyet 2016 szeptemberének elejéig ingyenesen használhatnak az autósok.

„Már zajlik a kispályás labdarúgó Európa-bajnokság ideiglenes stadionjának az építése a murvás parkoló területén, ami fontos szerepet tölt be a Belváros és a Palotaváros parkolási rendszerében. A murvás parkoló magánterület, ami a tulajdonos és az Önkormányzat több éves együttműködésének köszönhetően használható ingyenes parkolóként – erre az elkövetkező időszakban nem lesz lehetőség. Az Alba Plazával folytatott tárgyalások során született a megállapodás, hogy részben a labdarúgó Európa-bajnokság, részben a város nyári rendezvényeire, a FEZEN-re, az Alba Regia Fesztre és a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozatára tekintettel szeptember elejéig az Alba Plaza tetőparkolója ingyenesen használható.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester, és bizalmát fejezte ki abban a tekintetben, hogy ez a város és a megye lakosait, valamint az idelátogató turistákat egyaránt segíti.

Szabó Gabriella
, az Alba Plaza üzemeltetési igazgatója hangsúlyozta: „A Plaza vezetőségének az a legfontosabb, hogy jó viszonyt ápoljon a város lakóival. A fizetőssé tett tetőparkoló egy rendezési terv része, ami be is váltotta a hozzá fűzött reményeket: a tetőn a vásárlóink tudnak parkolni, illetve rendelkezésre áll a murvás parkoló. A jelenlegi helyzetben a polgármester megkeresésére a városlakók érdekeit figyelembe véve nagyon hamar döntést hoztunk: két hónapig ingyenes lesz a parkolás az Alba Plaza tetején.”

Az intézkedéssel a Belvárosba és a város kiemelt nyári rendezvényeire – a Gyulai István Memorialra, a FEZEN-re, az Alba Regia Fesztre, a Székesfehérvári Királyi Napokra és az EMF EURO 2016 kispályás labdarúgó Európa-bajnokságra – érkező fehérváriaknak és turistáknak szeretnének kedvezni, valamint segítik a helyi lakosokat a mindennapi teendők gördülékeny lebonyolításában.

Szerdán délután az ingyenes parkolási időszak indításaként dr. Cser-Palkovics András és Szabó Gabriella felnyitották a tetőparkoló előtti sorompót.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >