Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új ügyeleti rendszer a Velencei-tónál
Új ügyeleti rendszer a Velencei-tónál Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. július 18.
Image2016 szeptember 1-jétől új orvosi ügyeleti rendszer lép életbe a Velencei-tónál, velencei központtal, miután a jelzett időponttól Gárdony és Zichyújfalu betegeit is a Velencei Központi Ügyeleti Társulás keretein belül látják el, tehát a tókörnyéki települések (Gárdony, Kápolnásnyék, Nadap, Pákozd, Pázmánd, Sukoró, Velence, Vereb, Zichyújfau) valamennyi lakója a Velencei-tavi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Közhasznú Nonprofit Kft által üzemeltetett rendszer szerint részesül ügyeleti ellátásban a Velencei Kistérségi Szakorvosi Rendelőben (Velence, Balatoni út 65.).

 

Egy újítást is megszavaztak az érintett települések illetékesei, miszerint egy készenléti orvos is rendelkezésre áll az esti, éjszakai időszakban, aki szükség esetén azonnal mobilizálható.

Ezt a megoldást egyelőre ideiglenes jelleggel vezetik be, az első négy hónap tapasztalatai alapján december végén döntenek a társulás tagjai a készenléti orvos további foglalkoztatásáról.

Az új ügyeleti rendszer kapcsán tartott sajtótájékoztatón a koncepció egyik fő ötletgazdája, kidolgozója, dr. Sirák András részéről elhangzott: Gárdony bajba került és Velence jó szomszéd módjára a segítségére sietett. Ezt az összefogást és kölcsönös segítségnyújtást egyöntetűen követendő példának, jövőbemutatónak tartotta Tóth István Gárdony, valamint Koszti András Velence polgármestere is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >