Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Napközis tábor a Szúnyog utcában
Napközis tábor a Szúnyog utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. július 21.
A Helyőrségi Múzeumban interaktív foglalkozásokkal és délutáni kézműveskedéssel telt a napjuk azoknak az iskolásoknak szerdán, akik a SZÉNA Egyesület és a Smart Grant Alapítvány családias hangulatú napközis táborában töltik a hetet a Szent Imre Iskolaházban. A tábor utolsó turnusa július 25-én kezdődik, a mindennapokról Bálesné Elekes Rita, az Egyesület elnöke és a táborvezetők, Báles Rita és Straubingerné Utasi Éva meséltek.

 

A SZÉNA Egyesület a Smart Grant Alapítvánnyal együttműködve szervez napközis táborokat 5-14 éves gyerekek számára a Szent Imre Iskolaházban. A családközpontú Egyesület nyáron is figyelmet fordít arra, hogy fejlessze, koordinálja, programok szervezésével segítse a közösségeket. A napközis tábor mindennapjai folyamán kézműveskedés, kirándulások, sportfoglalkozások, csapatjátékok és mesék gazdagítják a gyerekek nyári szünidejét. A legfontosabb, hogy közösségben töltik el az időt a táborosok, hangsúlyozta Bálesné Elekes Rita, az Egyesület elnöke.

A július 18-án kezdődött turnusban 7 kisiskolás gyermek vesz részt. Az Egyesülettel rendszeresen együttműködő partnerszervezetek ajánlásai alapján a rászoruló családok gyermekei kedvezménnyel vehetnek részt a táborban. A Vasvári Pál Általános Iskola felajánlásának köszönhetően a napközis tábor a szabadidős programokhoz használhatja az iskola udvarát, a focipályát. Nagy segítséget jelent az iskolai közösségi szolgálat önkénteseiként közreműködő középiskolások munkája, minden héten két-két diák vesz részt a tábor életében, a város több középiskolájából – mondta el a Széna Egyesület elnöke.  

„Ma délelőtt a Helyőrségtörténeti Emlékgyűjteményben jártunk, a gyerekek fegyverbemutatón vettek részt, megtanultak vigyázzban állni, pihenni – ami nagy tetszést aratott –, majd néhány önvédelmi fogást is elsajátítottak. Ha a gyerekek igénylik a pihenést a délelőtti program után, mesedélutánt tartunk, mint például a tegnapi Bory-váras túra után. Nagyon szeretnek kirándulni, igazi kis csapatként működnek ilyenkor, de a kézműves alkotások és a mesék is közkedveltek – a foglalkozások nem kötelezőek, igény szerint és szívesen vesznek részt rajtuk a gyerekek.” – mesélt a napközis mindennapokról Báles Rita táborvezető, az Egyesület önkéntese. Elmondta, hogy a programok között mozilátogatás, sárkányhajózás is szerepel például, de tűzoltók is kilátogatnak a táborba egy-egy foglalkozásra.

A szerdai délután folyamán zajló kézműves foglalkozásra Straubingerné Utasi Éva táborvezető, az Egyesület munkatársa invitálta a gyerekeket: „Változatos alapanyagokkal dolgozunk: ma papírtányérra fogunk krepp papírból pikkelyeket ragasztani, így készül a halacska. Általában meglepetéseket hozunk, a gyerekek nagyon szorgalmasak és szépen dolgoznak. Díszítettünk szalvétatechnikával kavicsokat, amiket ők gyűjtöttek előző nap, vagy baglyot papírgurigából, öntöttünk és festettünk gipszet is.”

Horváth Lanának,
aki a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI második osztályosa lesz ősztől, nagyon tetszik a tábor programja: „Az elmúlt héten sárkányhajóztunk a Velencei-tavon, mi eveztünk. Tizennégyen voltunk, éppen elfértünk egy hajóban. Én még sosem eveztem korábban, nagyon jó volt! Tegnap készítettünk papírtányérból madárfészket: a tányér felső fele volt az ég, az alsó részt barnára színeztük, ezen volt a fészek, és ragasztottunk rá madarat is, amit én citromsárgára színeztem. Anyukám azt mondta, eljöhetek jövőre is!”

Július 25-én indul a napközis tábor utolsó turnusa, ahova még van lehetőség jelentkezni. Részletek a http://www.szena.hu/index.php?id=216 oldalon olvashatók.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >