Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Zemlényi Eszter nyerte Petrovics Emil Énekversenyt Debrecenben
Zemlényi Eszter nyerte Petrovics Emil Énekversenyt Debrecenben Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 24.
A fehérvári Zemlényi Eszter, aki tavasszal a Simándy Nemzetközi Énekverseny különdíjasa lett, ismét egy kimagasló eredményt tudhat magáénak. Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája és a Conservatory Alapítvány énekversenyt hirdetett Petrovics Emil emlékére 2016. július 21-én Debrecenben.

 

A zsűriben Petrovics Eszter zsűri elnök vezetésével Csemiczky Miklós zeneszerző, Török Géza karmester, valamint Mohos Nagy Éva tanszékvezető tanár értékelte a hallgatók teljesítményét. A szép számmal jelentkezett versenyzők között Zemlényi Eszter kiemelkedően teljesített, a zsűri egyöntetű döntése alapján a verseny győztese lett.

 


 

„Manapság már minden nagyobb versenyen illik kortárs darabot is énekelni, itt egy kortárs mű, és egy Petrovics dal vagy ária volt a kötelező darab a szabadon választott művek mellett. Számomra nagy boldogság, hogy megnyertem ezt a versenyt, ahol igen komoly zsűri pontozta az énekeseket, és a versenyzők is nagyon felkészültek voltak.” - mondta Zemlényi Eszter a verseny után. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >