Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Neubauer Eliza Sára diadala a kerékpárosok kritériumbajnokságán
Neubauer Eliza Sára diadala a kerékpárosok kritériumbajnokságán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. július 27.
A debreceni a páros OB-n, valamint a kritérium bajnokságon mérhették össze tudásukat a kerékpáros versenyzők. Magyarország 2016. évi országúti kritérium bajnoka WU15 kategóriában a fehérvári Szingó Balaton Team sportolója, Neubauer Eliza Sára lett! A páros időfutamban pedig a Tuttobici-Hungarofondo színeiben induló Fischer Fannival szerzett ezüstérmet.

 

Székesfehérvári kerékpáros versenyzőért is szoríthattunk a hétvégi debreceni kritériumbajnokságon. A fehérvári Szingó Balaton Team sportolója, Neubauer Eliza Sára remek versenyzésének köszönhetően egy aranyéremmel és egy ezüstéremmel zárta a megmérettetést.

A kritérium verseny egy lezárt utcai körpályán zajló megmérettetés, ahol a pályaversenyekhez hasonlóan egy 1-3 kilométer hosszú pályán köröznek a kerékpárosok. A rövid távok és a részhajrák miatt jellemzően gyors, impulzív tempóval haladnak a sportolók. A hajráknál az első négy versenyző kap pontot, és ezek alapján alakul ki a végeredmény – pontegyenlőség esetén az nyer, aki az utolsó véghajrában előbb megy át a célvonalon.

Az U15-ös utánpótlásnál a fiúkat és a lányokat együtt indították ugyan, de a végén külön értékelték őket. A tizenkét esztendős Neubauer Eliza Sára az U15-ös kategóriában indult, ahol összesen tíz kilométert kellett teljesíteni három részhajrával. Az induló lányok között gyakorlatilag mindenki ott volt, aki a korábbi szakági versenyeken indult, így kifejezetten erős mezőny gyűlt össze, ráadásul az indulók dolgát a befutónál lévő szembeszél is nehezítette.

A fehérvári kerékpáros okosan helyezkedve, a kanyarokban bátran fordulva végig meggyőzően versenyzett. Az utolsó körben sikerült a mezőny elejében helyezkednie, így egy szoros sprintben tudta maga mögé utasítani a TuttoBici versenyzőjét, Fischer Fannit, akivel párosban ezüstérmet is szerzett.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >