Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Épületek gyufaszálból  kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 27.
Új kiállítás nyílik jövő hétfőn az Öreghegyi Közösségi Házban. Az este 18.00 órakor kezdődő eseményen gyufaszálból készült épületeket mutatnak be, köztük a csalai Kégl-kastély makettjét is. A Szűcs Pál munkáiból készült, „Épületek gyufaszálból” című tárlatot Szűcs Péter nyitja meg, a programon köszöntőt mond Kégl György és Östör Annamária önkormányzati képviselő. A kiállítás augusztus 14-ig tekinthető meg.

 

Negyvenkét évvel ezelőtt, az Eiffel-toronnyal kezdődött minden: a pécsi Szűcs Pál 1974-ben első ízben Párizs szimbólumával kezdte el megvalósítani a gyufából készült csodákat. A nyugalmazott rendőr alezredes az elmúlt több mint négy évtized során számos remekművet alkotott meg gyufaszálakból. Eddigi művei között bajor, skót és természetesen magyar kastélyok is megtalálhatóak.

Ezeket a miniatűr építményeket a székesfehérvári közönség is megnézheti jövő hétfőtől. Az Öreghegyi Közösségi Házban gyufaszálból készült épületeket mutatnak be, köztük a csalai Kégl-kastély makettjét is. A kastély élethű modellje több mint egy év kemény munkája során készült el. A tornyok, a díszítések, az erkélyek és a lépcsősor megépítése teszi világossá a kastélyt annyira, hogy az ember szinte be akar lépni ebbe a gyufabirodalomba. Szűcs Pál újabb remekműve összesen 17.999 gyufaszálból készült el.

 


 

Az augusztus 1-jén, hétfőn este 18.00 órakor nyíló „Épületek gyufaszálból” című tárlatot az alkotó fia, Szűcs Péter nyitja meg, a programon köszöntőt mond Kégl György, a csalai Kégl-kastély tulajdonosának leszármazottja, valamint Östör Annamária önkormányzati képviselő.

A kiállítás egészen augusztus 14-ig, az Öreghegyi Közösségi Ház nyitvatartási idejében látogatható.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >