Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Minden idők leglátogatottabb FEZEN fesztiválja lesz az idei Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 02.
ImageHolnap kezdődik Székesfehérvár egyik legnagyobb kulturális rendezvénye, a FEZEN fesztivál. Idén kibővített fesztiválterülettel, két nagyszínpaddal és minden eddiginél több külföldi zenekarral várják a résztvevőket augusztus 3-tól egészen augusztus 6-ig. A FEZEN előkészületeiről és programjáról helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila és Kovács Antal főszervező.

 

Idén még tovább erősíti a FEZEN zenei sokszínűségét. Az évek óta két fő zenei vonalra osztható fesztivál 2016-ban két nagyszínpaddal készül, az egyiken a rock-metal, míg a másikon az alter-pop műfajok külföldi és hazai sztárjai lépnek fel. Faithless, Within Temptation, Infected Mushroom, Guano Apes, Milky Chance – néhány név a két nagyszínpad fellépői közül. Közel 20 külföldi banda, és mintegy száz hazai zenekar alkotják a FEZEN idei programját. Természetesen az sem fog csalódni, aki a koncertek előtt és közben nem zenei kikapcsolódásra vágyik: idén is üzemel a Gépház mozi, lesznek fesztivál-kompatibilis előadások, beszélgetések és rengeteg játék.

A tavalyi nézőcsúcs után idén megnövelt fesztiválterülettel készülnek a szervezők. Az Új Váralja sor túloldalán, részben a korábbi kemping területén két nagyszínpaddal, és egy sátras zenei helyszínnel várják a fesztiválozókat, de természetesen idén is üzemelnek a FEZEN Klub programhelyszínei: a kert, a csarnok és a Gépház mozi is.  A korábbi fesztiválterületen idén a kemping kap helyet.

 


 

„Az augusztusi kulturális fesztiváloknak és programoknak kiváló nyitánya lesz a FEZEN négy napja, amelyet az idén is közös erővel tudtunk megszervezni. Több tízezer embert várunk a következő napokban Székesfehérvárra. Fontos, hogy a városban élők látogatási aránya is nagyon magas a fesztiválon: az idei programot böngészve megállapíthatjuk, hogy minden korosztálynak remek szórakozási lehetőséget biztosít a FEZEN. Külön köszönet ezért a szervezőknek, hiszen a tizenévesektől kezdve a szépkorúak is megtalálhatják a számukra legkedvezőbb programelemet. Ezen kívül a szervezőknek köszönhetően a tehetséges, illetve a befutott fehérvári zenekarok is fellépnek majd a fesztivál idején: a vendégek részt vehetnek többek között a Blahalouisiana, illetve az idei Arany Dobverő-díjas CB Radio zenekar koncertjén is. Nagy izgalommal várjuk, hogy az emberek miként fogadják majd az új helyszínt. Kiváló gondolatnak tartjuk, hogy az eddigiekkel ellentétben néhány méterrel módosítottak a színpadok elhelyezésén. Köszönöm a szervezőknek, hogy a színpadok tájolásánál idén is ügyeltek arra, hogy a lakókörnyezetet a lehető legkevésbé zavarja majd a hanghatás, emellett az a gesztus is kiemelendő, melynek révén a környéken élők kedvezményes jegyeket tudnak vásárolni a fesztiválra.” – mondta Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, aki jó szórakozást kívánt mindenkinek, emellett reményét fejezte ki, hogy a polgárőrséggel és a rendőrséggel szoros együttműködésben idén is a lehető legnagyobb biztonságban történik majd az érkezés, illetve a távozás is.

 


 

Kovács Antal főszervező kiemelte, hogy a FEZEN Fesztivál remek kapcsolatot ápol Székesfehérvár Önkormányzatával. „Az ország fesztiváljait járva pontosan tudjuk, hogy szervező kollégáink milyen nehézségekkel találják szembe magukat. A FEZEN-nek minden szempontból irigylésre méltó a kapcsolata a helyi önkormányzattal. Fontos tudnivaló, hogy – az elmúlt évekhez hasonlóan – a környékbeli lakóknak az idei évben is biztosítunk kedvezményes bejutási lehetőséget. Köszönjük a lakosság megértését és türelmét a fesztivál idejére! Bízunk benne, hogy közülük is nagyon sokan kijönnek a programokra! A tervek szerint a területrendezéssel a mai napon eljutunk odáig, hogy holnap délelőtt 10 órakor biztonságos és komfortos helyszínen tudjuk fogadni a kapunyitáskor a vendégeket. Az elővételi adatok azt mutatják, hogy minden idők leglátogatottabb FEZEN-je lesz az idei: körülbelül negyvenezres látogatói létszámmal számolunk a négy nap idejére. A korosztályos sokszínűség annak is köszönhető, hogy egy nagyon jó diákjegy-konstrukciót vezettünk be, melynek köszönhetően az egész országban több ezer tanuló vásárolt jegyet.” – mondta Kovács Antal, aki arra kérte a fesztiválozókat, hogy lehetőség szerint az Új Váralja sori bejáratot használják a bejutáshoz. A fesztivál főszervezője hozzátette: újdonságként egy teljes értékű műutat húztak be a fesztiválterület megkerülésére az Önkormányzattal közös finanszírozásban. A 850 méter pormentes, új útnak köszönhetően az Új Váralja soron autóval érkezők direkt kapcsolatot találhatnak a fizető parkolóval. A főszervező végül arról is tájékoztatott, hogy idén letölthető telefonra a fesztivál mobil applikációja, melyen keresztül minden érdemi tudnivalót megkaphatnak a vendégek.

A fesztivál idején a gasztronómiai ínyenceket is számos különlegesség várja. Körülbelül negyven vendéglátó egység működik majd a fesztiválón, emellett lesz borutca – ahol a környékbeli borászok nedűit lehet megkóstolni –, illetve civil utca is.

A FEZEN is csatlakozott az ŐsFehérvár kártya elfogadóhelyei közé, a kártyával rendelkező székesfehérváriak 10 százalék kedvezménnyel vehetnek belépőt. Természetesen idén is szeretnék megköszönni a közvetlen környéken lakók türelmét a szervezők, így a zajterheléssel leginkább érintett utcák, vagyis a Mártírok útja, a Fűtőház, az Ifjúság, a Dobó, a Kinizsi, a Gyár, a Zrínyi és a Toldi utcák lakói idén is kedvezményesen mehetnek be a FEZEN-re, az érintettek lakcímkártyájuk felmutatásával 2db napijegyet vagy 1 db bérletet vásárolhatnak a helyszínen. A lakcímkártyájuk felmutatásával a helyszíni 6.700 Ft-os ár helyett, 3.000 Ft-os áron vehetnek napijegyet, a bérlet pedig 10.000 Ft-ba kerül a környéken lakóknak a 16.500 Ft-os normál ár helyett.

Közkívánatra a szervezők előrébb hozták a nyitás időpontját, így szerda délelőtt 10 órától várják a vendégeket a FEZEN fesztiválra!

További részletes információ a FEZEN fesztivál hivatalos honlapján, valamint a fesztivál közösségi oldalán érhető el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >