Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Újabb könyv jelent meg Székesfehérvár szobrairól Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 02.
ImageMegjelent Magony Imre Székesfehérvár szobrai című könyve. A város közterületi alkotásait bemutató, mintegy másfél száz tétellel kibővült kötetet harmadik alkalommal adták ki: a színes fotók, a térképmellékletek és a GPS-koordináták a városkép árnyaltabb megismerését teszik lehetővé. A bemutatón jelen volt a szerző Magony Imre, Posch Ede, a kiadó Lénia 2 Kft. ügyvezetője és Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke.

 

Harmadik alkalommal jelent meg Magony Imre közterületi alkotásokat bemutató kötete, a Székesfehérvár szobrai, amely a város szobrainak, épületszobrainak, emlékműveinek és emléktábláinak képes jegyzékét tartalmazza. A teljesség igényével elkészített katalógusban, amely mintegy másfél száz tétellel bővült ki, színes fotók, térképmellékletek, GPS-koordináták teszik korszerűvé a tájékozódást, a városkép megismerését.

„Régi barátság és régi jó munkakapcsolat köt össze bennünket Magony Imrével, hiszen már a kötet első kiadásánál is közreműködtünk. Az idő előrehaladtával Fehérvár egyre szépült, újabb kincsekkel gazdagodott, a régiek nagy részét pedig sikerült felújítani – ami újabb kutatómunka alapját képezhette. Ez a szép könyv többéves munka eredménye, a várost szerető székesfehérváriaknak ajánljuk elsősorban, hiszen mindenkinek számtalan felfedeznivalót kínál!” – fejezte ki örömét Posch Ede, a kiadó Lénia 2 Kft. ügyvezetője és köszönetet mondott az Önkormányzat támogatásáért.


Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke gratulált a szerzőnek és a kiadónak: „A kötetet forgatva rendkívül büszke vagyok rá, hogy az Önkormányzat segítette a megszületését és kiadását. Kivételesen impozáns könyvet tarthatunk a kezünkben, ami méltó azokhoz az alkotásokhoz, amelyekről szól. Mind a fehérvári nagyközönség, mind a diákok, mind pedig a turisták szeretni fogják, hiszen kiváló tájékozódást biztosít. A hatalmas terjedelmű anyag, amit a könyv feldolgoz, és a kötet szerkesztése, kivitelezése mindenkinek a megelégedésére szolgálhat!”

Magony Imre
, a kötet szerzője úgy fogalmazott, hogy az új kiadvánnyal a téma és a kötet huszadik születésnapját ünnepli, az első 1995-ös változat megjelenésétől. „A bővített kiadás a mai kornak megfelelően a bedekker (útikalauz) irányába megy. Kiemelném Ivanics Zsolt tervező-szerkesztő szerepét a megvalósításban; a kéthasábos szedés az enciklopédiákra, lexikonokra hajaz, összegezve egy hatalmas, gazdag anyagot: szobrokat, emléktáblákat, épületrészeket – minden olyan műfajt, ami emléket állít az utókornak.” Székesfehérvár köztéri alkotásai az utóbbi kiadáshoz képest közel 40%-kal gyarapodtak, a bibliográfia 150 tétellel bővült. A megjelent kötet naprakész, a szerző az utolsó pillanatig fotózott a megjelenés előtt, így benne van a legutóbbi Tapintható Belváros köztéri alkotás a Liszt Ferenc utcából. Magony Imre köszönetet mondott az Önkormányzat támogatásáért, hiszen, mint mondta, a megírt könyv a megjelenéssel nyer értelmet.

A kötet megírását a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj Alapítvány, a kiadást Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta. A könyvet a Vajda János Könyvesboltban, a Study Könyvesboltban, a Fejér Megyei Hírlap ügyfélszolgálati irodáján és a kiadó Lenia 2 Reklám- és Médiaügynökség Kft-nél lehet megvásárolni, ŐsFehérvár Városkártyával 10% kedvezménnyel juthatnak hozzá az érdeklődők.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >