Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 5 tipp, hogyan éld túl a nyaralásokat
5 tipp, hogyan éld túl a nyaralásokat Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. augusztus 08.
ImageHa csak megemlítjük a családi nyaralásokat, mindnyájunk fejében megjelenik egy pozitív vagy negatív élmény velük kapcsolatban. Igen, azért megyünk, hogy jól érezzük magunkat, de hiba mindig csúszik a számításba. A legtöbben már a pakolásnál összevesznek egymással, de ha az utazási hiszti közben sincs vita, akkor tuti előjön, mikor kiderül, hogy mi maradt otthon. Különösen a kisgyermekes családoknak macerásak ezek a kiruccanások. Sőt, nekik nem is igazán nyaralás ez a pár nap, hanem inkább stressz kellemes környezetben. Van különbség a kettő között.

 

A vous.hu jóvoltából eláruljuk, hogyan vészeljétek át épségben ezeket a nyaralásokat.

- Ha egy trópusi monszun melegéhez hasonló szobában találjátok magatokat, akkor két választásotok van. Az első lehetőség, hogy bekapcsoljátok a ventilátort, és 30 percig nem alszotok a zajától. A második megoldás, hogy kikapcsoljátok, és a hőségtől nem fogtok tudni aludni. Ha szerencsések vagytok, akkor klíma is van. Ez azt jelenti, hogy az egyikőtök (a pasi) jól alszik a hideg szobában, a másik (ti) tutira tüsszögve ébredtek. Megoldás? Mikor elaludt a párotok, kapcsoljátok ki a hűtést, majd mondjátok azt, hogy biztos áramszünet volt éjjel. Ő is jobban jár, mert nem a patikába kell rohannotok reggel.

- A kisebb gyerekek még elég hiperaktívak, mondhatni, futnak, amikor csak lehet, egészen addig, amíg hatalmasat nem esnek. Ilyenek ezek a gyerekek. Ilyenkor nemcsak az utánuk való rohangálás, hanem a sírások is megnehezítik az ellazult kikapcsolódát. A gyerekek miatt a szülők is könnyen kimerülhetnek, ezért nekik ajánlott a magasabb szénhidráttartalmú diéta sok tészta- és kenyérfélével.

- Készüljetek fel alaposan az utazásra! Nem tudhatjátok, hogy gyermeketek mikor lesz éppen beteg vagy mikor fog fázni. A legegyszerűbb, ha az utazás előtt kiraboltok egy gyógyszertárat, és meg van oldva a probléma.

- Nincsen tévézés, sem okostelefonon facebookozás. Korlátozzátok a kütyük használatának az idejét! Én azt mondom, úgy 5 órára/nap… Miért? Az nem is olyan sok. És amúgy is nyaraltok.

- Ne csak a szobában üljetek! Ha már utazásról van szó, akkor gyűjtsetek élményeket, kapcsolódjatok ki, hogy tudjatok mit mesélni a rokonoknak, mikor hazatértetek. Hadd sárguljanak az irigységtől! Felvezetésnek posztolhattok is néhány képet, ha már úgyis a kezetekben a telefon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >