Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
díjmentesen tekinthető meg az Osszárium a Királyi Napok alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 12.
ImageÜnnepélyes keretek között nyitják meg augusztus 13-án szombaton 9.30-tól az Osszáriumot a Nemzeti Emlékhelyen. A Királyi Napok idején, augusztus 21-ig minden nap 09.00 és 20.00 óra között ingyenesen látogatható a magyar uralkodóink földi maradványait rejtő csontkamra. Rácz Piroska antropológus szakvezetésvel augusztus 13-án, 14-én, 20-án és 21-én 15 órától tekinthetik meg az érdeklődők az Osszáriumot.

 

Az István király által alapított székesfehérvári bazilika a középkori Magyarország egyik legjelentősebb egyházi épülete, amely időről időre királyi temetkezőhelyként is szolgált. Államalapító Szent István királyunk mellett későbbi magyar királyokat, uralkodói családtagokat, rangos egyházi és világi személyeket is temettek a Szűz Mária tiszteletére szentelt székesfehérvári templomban. A 20. századi régészeti kutatások során fellelt csontmaradványokat őrző Osszárium közös emléket állít az egykor itt eltemetetteknek.

 
A Székesfehérvári Királyi Napok idején, augusztus 21-ig minden nap 09.00 és 20.00 óra között ingyenesen látogatható a magyar uralkodóink földi maradványait rejtő csontkamra. Rácz Piroska antropológus szakvezetésvel augusztus 13-án, 14-én, 20-án és 21-én 15 órától tekinthetik meg az érdeklődők az Osszáriumot.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >