Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Vasárnapig látogatható az Épületek gyufaszálból című kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 12.
Hatalmas érdeklődés övezi az „Épületek gyufaszálból” elnevezésű kiállítást. Az Öreghegyi Közösségi Házban múlt hétfőn megnyílt tárlatot eddig több százan látogatták meg. A több százezer gyufából készült tizenkét miniatűr csodaépítményt – köztük a csalai Kégl-kastély makettjét – még vasárnapig lehet megtekinteni. Minden érdeklődőt szeretettel várnak továbbra is az ingyenes kiállításra!

 

Szűcs Pál nyugalmazott rendőr alezredes az elmúlt több mint négy évtized során számos remekművet alkotott meg gyufaszálakból. A pécsi mesterember munkái közül többek között a neuschwansteini és a ladi kastélyt is megnézhetik az érdeklődők az Öreghegyi Közösségi Házban.

Az eddig eltelt egy hét során több százan tekintették meg a páratlan kiállítást. A székesfehérvári közönségnek igazi kuriózumot jelenthet, hogy a miniatűr építmények között a csalai Kégl-kastély makettjét is megtekintheti. A kastély élethű modellje több mint egy év kemény munkája során készült el. A tornyok, a díszítések, az erkélyek és a lépcsősor megépítése teszi világossá a kastélyt annyira, hogy az ember szinte be akar lépni ebbe a gyufabirodalomba. Szűcs Pál újabb remekműve összesen 17.999 gyufaszálból készült el.

A kiállítást még augusztus 14-ig, az Öreghegyi Közösségi Ház nyitvatartási idejében lehet látogatni, ahol az alkotó, Szűcs Pál avatja be az érdeklődőket a miniatűr modellek elkészítésének rejtelmeibe. A látványos és szemet gyönyörködtető kiállításra sok szeretettel várják az érdeklődő közönséget, amely tartalmas kikapcsolódást tartogat minden korosztály számára!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >