Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Szerdán már Sebestyén Dalmáért is szoríthatunk!
Szerdán már Sebestyén Dalmáért is szoríthatunk! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 10.
ImageHárom a magyar igazság! – a riói olimpia eddigi küzdelmein Szász Emese és Hosszú Katinka révén már három aranyérmet szerzett a magyar olimpiai csapat. A székesfehérvári indulók közül első ízben Sebestyén Dalma kezdi meg a versenyzést.

 

A Hullám ’91 sportolója a 200 méteres mellúszás előfutamában indul magyar idő szerint szerda délután 18.50 órakor. A másik két fehérvári olimpikon, a Volán Fehérvár öttusázói, Kovács Sarolta és Demeter Bence augusztus 10-én utaznak Rióba, ahol augusztus 18-án indulnak el az öttusa küzdelmei.


Alig kezdődtek el a XXXI. nyári ötkarikás játékok, máris számos világraszóló magyar diadalnak örvendhettünk! A dicsőségek aranyútján Szász Emese indította el szombaton a 160 fős magyar küldöttséget, aki a magyar olimpiai csapat első aranyérmét szerezte Rióban. A Vasas SC párbajtőrvívója egy végletekig kiélezett csatában múlta felül 15-13-ra a női egyéni párbajtőrvívás fináléjában az olasz Rossella Fiamingo-t, megszerezve ezzel pályafutása legnagyobb sikerét.


Ezt követően Hosszú Katinka szerzett újabb sportdicsőséget Magyarországnak. A szintén a Vasasban sportoló világklasszis – magyar idő szerint vasárnap hajnalban – megsemmisítő fölénnyel, világcsúccsal szerezte meg 400 méteres vegyes úszásban élete első olimpiai bajnoki címét. Az aranyhalmozást hétfőn hajnalban folytatta az „Iron Lady”, aki egy óriási hajrával diadalmaskodott a 100 méteres hátúszás döntőjében – az aranyérmek gyűjtésének gyaníthatóan nincs vége, hiszen még további három számban is rajtkőre áll Hosszú Katinka.

A csodálatos sikerek ösztönzőleg hathatnak azokra az olimpikonjainkra is, akik csak most kapcsolódnak be a versengésbe. A székesfehérvári Hullám ’91 úszónőjéért, Sebestyén Dalmaért augusztus 10-én, szerdán drukkolhatunk a 200 méteres mellúszás előfutamában. A pályafutása első olimpiáján résztvevő úszótehetség a Győr Scitech Open olimpiai kvalifikációs úszóversenyen 2:26.47 időeredménnyel teljesítette az induláshoz szükséges olimpiai A-szintet – érdekesség, hogy ezzel az eredménnyel 200 méter mellen Hosszú Katinka B-szintes (2:29.00) teljesítményét adta át a múltnak. Sebestyén Dalma magyar idő szerint szerda késő délután 18.50 órakor a 200 méteres mellúszás előfutamában versenyez.

A másik két fehérvári résztvevő, a Volán Fehérvár öttusázói, Kovács Sarolta és Demeter Bence majd augusztus 10-én indulnak Rióba, ahol 18-án kezdődnek az öttusa küzdelmei. Legutóbb nyolc évvel ezelőtt, a pekingi olimpián fordult elő, hogy két fehérvári indult az öttusa-versenyen, akkor Vörös Zsuzsa és Horváth Viktor volt a magyar küldöttség tagja.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >