Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szent Rita Jótékonysági Családi Fesztivál a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

ImageAz Aranyeső Alapítvány „Szent Rita Jótékonysági Családi Fesztivált” rendezett tegnap a Bregyó-közi Sportcentrumban. A program célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a beteg, fogyatékkal élő, illetve a mozgássérült gyermekek problémáira, miközben a látogatókat vidám játékokkal és színpadi előadásokkal szórakoztatják.

Hatalmas ugrálóvárakon csúszkálhattak a virgonc gyerkőcök tegnap a Bregyóban, az Aranyeső Alapítvány rendezvényén. Aki megunta e mókát, az a kézműves szektorban kreatívkodhatott kicsit (például agyagozhatott), távolabb pedig egy sátor hívogatta érdekes asztali játékokkal. (Ezen ügyességi „facsodák” még a szülőket is órákon át lekötötték.) A színpadot mindeközben néptáncosok, Rudi bohóc és még számtalan fellépő vette birtokába. A „gólyalábas hajcihő” csetlés-botlása mindenkit kacagásra késztetett, s volt még bábelőadás, kutyabemutató…is.

A rendezvényen bárki részt vehetett, s a kötelezően kirótt belépő díj helyett tetszés szerinti adománt ajánlhatott fel jótékony célra. Idén egy 21 hónapos kisfiú nyári műtétjére gyűjtöttek a szervezők. Ezen kívül kiosztották a 2002-ben alapított Szent Rita emlékplakettet, amelyet minden évben azoknak ítélik oda, akik cselekedeteikkel segítik a reménytelen helyzetben élő embertársaikat, illetve erős hitük és példamutatásuk sokaknak erőt nyújt a kilátástalanságban. Az emlékplakettet 2008-ban a Zalai Kistérség Térség-menedzsere, Kónya Zsuzsa és a Martonvásári Diák- és Gyermekotthon Gyógypedagógusa, Mátyási Sándor vehette át.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >