Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Csapatépítő tréningen járt a Fehérvár AV19 együttese a VVSI-nél Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 11.
ImageAz elmúlt hónapok során több székesfehérvári sportegyesület is felfedezte a Velencei-tavi Vízi Sportiskola megújult agárdi telephelyében rejlő lehetőségeket. Az utánpótlás és élsportolókat egyaránt impozáns, minden igényt kielégítő környezet fogadja Agárdon.

 

A 2015 decemberére elkészült új VVSI Sport Hotelhez kapcsolódóan jól felszerelt konditerem és fedett sportpálya is a rendelkezésre áll, emellett úszásra, focizásra, csocsózásra, asztaliteniszezésre és strandröplabdázásra is lehetőség van. Szerdán a Fehérvár AV19 felnőtt jégkorongcsapata látogatott el Agárdra.



Kemény nyári felkészüléssel hangolnak a 2016/17-es szezonra a fehérvári hokisok. Múlt hétfőn a Fehérvár AV19 EBEL- és MOL Ligás együttesei közösen kezdték el az alapozást az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok C pályáján. Délelőttönként két csoportban zajlottak a tréningek, majd egy háromcsapatos házi mini tornán mérték össze tudásukat a keret tagjai.

A minőségi munkán kívül a szakmai stáb arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy változatos felkészülési programon vehessenek részt a hokisok. A VVSI Sport Hotelben rejlő lehetőségeket számos székesfehérvári sportegyesület felfedezte már. A mostani nyáron többek között a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia növendékei, valamint a Fehérvári Titánok MOL Ligás együttese is ellátogatott Agárdra, ahol impozáns környezetben készülhettek a sportolók. Szerdán a Fehérvár AV19 csapata is a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában hangolt a következő szezonra. Tyler Dietrich együttese a szerda reggeli edzés után utazott le Agárdra, ahol a közös ebéd elfogyasztását követően a sárkányhajózást próbálta ki.

Énekes Lajos, a Fehérvár AV19 edzői stábjának tagja elmondta, hogy az EBEL- és a MOL Ligás együttes közösen, mintegy ötven fővel kezdte meg a felkészülést. Az edzéseket másfél hete kezdték meg a hokisok, akik kemény munkát végeznek el a sikeres szezon érdekében. Mint mondta, jelenleg rengeteg tesztelést hajtanak végre, amelyet igyekeznek egyénre szabni. A keret összetétele jelentősen megváltozott, emellett sok fiatal is érkezett a felnőtt csapathoz. A szakember szerint pontosan ezért van nagy jelentősége a szerdaihoz hasonló csapatépítő tréningeknek. Énekes Lajos úgy fogalmazott, hogy a közösen eltöltött időnek köszönhetően összetartóbb és bajtársiasabb lesz a társaság, ez pedig a játékban is megmutatkozik majd a szezon során.

„A hazai jégkorongkultúra teljesen eltér az alapozás tekintetében például a kanadaitól, hiszen ott heti háromszor-négyszer is a jégen tudnak edzeni a játékosok. Pontosan ez okból kifolyólag minden évben nagyon nehezek és fárasztóak az első két hét edzései. A társak nevében is mondhatom, hogy ezek a programok mindenki számára nagyon hasznosak. Székesfehérvár elhelyezkedésének köszönhetően a Velencei-tó karnyújtásnyira található, mi pedig minden alkalommal nagyon szívesen jövünk ide. Külön öröm, hogy egy ilyen szép és fejlett komplexumban tudunk részt venni a csapatépítő foglalkozásokon.” – mondta Rajna Miklós, a Fehérvár AV19 kapusa, aki szerint a csapatépítő tréningek jóvoltából a keret tagjai még jobban megismerhetik egymást. 

Erdély Csanád az USHL-ből tért haza a Fehérvár AV19-hoz, ahol szinte teljesen megújult kerettel vághat neki az EBEL 2016/2017-es szezonjára: „Természetesen a nyári pihenő alatt is elvégeztük a speciális edzéseket, ám a múlt hétig nem tudtunk jégre lépni. Ebből kifolyólag az első pár edzésen még „dadogott” a korong, azonban fokozatosan kezdünk formába lendülni. Mindenképpen segítségünkre volt a házi mini bajnokság, ahol az edzők kérésének eleget téve 110 százalékot nyújtott minden játékos. Egy ilyen kemény felkészülés alatt azonban nagyon fontos, hogy megszakítsuk a monotonitást, pontosan ezért látogattunk el nagyon szívesen a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telepére.” – közölte Erdély Csanád, aki szerint a közös foglalkozásoknak köszönhetően igazi csapattá érhet a Fehérvár AV19 alakulata. 

A sárkányhajózást követően a hokisok a speciális vízi deszkákat is kipróbálták, amelyek az egyensúlyérzék és a törzserő stabilitás növelésére egyaránt alkalmasak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >