Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Jeges és erőnléti edzésekkel készülnek a megmérettetésekre a fehérvári Jégmadarak
Jeges és erőnléti edzésekkel készülnek a megmérettetésekre a fehérvári Jégmadarak Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 12.
ImageNapi két jeges edzéssel, közte erőnléti és funkcionális foglalkozásokkal készül a következő versenyszezonra a Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület. A klubnál dolgozó szakemberek célja, hogy minél több fehérvári gyerekkel szerettessék meg a műkorcsolya sportot, és megadják számukra a versenyzés lehetőségét a hazai és nemzetközi rendezvényeken egyaránt.

 

 

Székesfehérváron hosszú múltra tekint vissza a műkorcsolya oktatás. Versenyzők és a korcsolyázást megszerető gyermekek kerültek ki ebből a családias hangulatú közösségből. Négy esztendővel ezelőtt Simkó Zoltán és Fliszár Tamás tulajdonosok irányításával a klubot Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület névre keresztelték el.

Az elmúlt versenyszezon végeztével balatonkenesei és budapesti edzőtáborban is részt vettek a székesfehérvári utánpótlás műkorcsolyázók, majd ezt követően Székesfehérváron folytatódott tovább a felkészülés. A Regionális Atlétikai Központban tartott erőnléti foglalkozásokon az edzői stáb tagjai az erő- és gyorsasági állóképesség mellett nagy hangsúlyt fektettek a koordinációs képességek fejlesztésére, a műkorcsolyához szükséges mozdulatsorok kiegészítésével. A pörgős edzések mellett jutott idő a kikapcsolódásra is, így a strandolás és a Koronás Park sem hiányozhatott a kínálatból.

A mostani héten újfent kemény edzőtáborozáson vesznek részt az egyesület 6 és 14 éves korú sportolói, akik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok C pályáján napi két jeges tréninggel hangolnak a soron következő versenyekre. Az edzésprogramban ezen felül jóga, tánc, száraz- és nyújtóedzés is szerepel.

 


 

"Nyáron komoly alapozást kell elvégezniük a lányoknak, akik nagy igénybevételnek vannak kitéve. Általában délelőtt 10.30 órától egészen este 18.00 óráig tartanak az edzések. Ezekre a foglalkozásokra azonban mindenképpen szükség van, ugyanis a mi versenyzőink szinte minden hazai megmérettetésen elindulnak. Az elmúlt szezonban például kilenc versenyen, többek között Budapesten, Miskolcon, Debrecenben, Szegeden és Székesfehérváron is megmérettették magukat lányaink. A legfőbb célunk az, hogy a válogatottsági B-szintet elérő, tizenkét esztendős Varga Jankához hasonlóan minél több versenyzőnk kerüljön be a válogatottba.” – mondta Simkó Zoltán, a Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület társtulajdonosa és gazdasági vezetője.

Az egyesület szakmai vezetését Sepa Tünde vezetőedző irányítja, aki többszörös utánpótlás magyar bajnok, emellett számos nemzetközi versenyen szerepelt sikeresen. Az Ő iránymutatásai mellet Zákány Eszter és Sárközi Judit edzők segítik a gyerekek fejlődését. „A nyáron rendszerint napi két edzéssel, közte több erőnléti tréninggel készülünk a következő versenyszezonra. Ez meglehetősen kemény időszak a gyerekeknek, ugyanis előfordul, hogy ezek a szárazedzések másfél óráig is eltartanak. Ezeket az edzéseket viszont mindenképpen el kell végezni, hiszen nálam hatalmas jelentőséggel bír az állóképesség fejlesztése. Az alapozás során szerezhetik meg a lányok azt az erőnlétet, melynek köszönhetően bírják majd a terhelést a versenyeken és az edzéseken. A tréningeken sokat futunk és erősítünk, emellett az intervall és funkcionális foglalkozások sem maradnak ki a felkészülés programjából.” – közölte Sepa Tünde, aki azt is elárulta, hogy a legkisebb műkorcsolyázók már nagy izgalommal várják az első megmérettetést. 
 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >