Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tudományos konferencia gazdagítja a Királyi Napok programjait
Tudományos konferencia gazdagítja a Királyi Napok programjait Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 12.
Székesfehérvár középkori történetéről hallhatnak újabb érdekességeket, fontos információkat mindazok, akik részt vesznek szombaton délelőtt, a Városházán megrendezésre kerülő konferencián. Az Árpád-ház Programhoz kapcsolódó tudományos ülésre a Székesfehérvári Királyi Napok keretében kerül sor. A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának szakemberei tartanak előadásokat. A 10.00 órakor kezdődő program nyilvános, tisztelettel várnak minden érdeklődőt!

 

Az ünnepi, szakrális és szórakoztató rendezvények mellett hagyományosan a tudomány is helyet kap a Székesfehérvári Királyi Napok programjaiban. Augusztus 13-án, szombaton 10.00 órakor a Városháza Dísztermében rendezik meg a „Fény és árnyék a középkori Fehérvár történetében” című konferenciát Székesfehérvár Önkormányzata, a Városi Levéltár és Kutatóintézet, valamint az MTA BTK Lendület Középkori Gazdaságtörténeti Kutatócsoport közreműködésével.

A konferencia keretében az MTA BTK kutatói, Zsoldos Attila, Weisz Boglárka és Skorka Renáta tartanak előadásokat munkájuk legfrissebb eredményeire alapozva. Szó lesz többek között az „olasz” Fehérvárról, a középkori város rendjéről, működéséről, és a rend felbomlásáról, az 1490-et követő periódusról.

A tudományos konferencia nyilvános, mindenki számára látogatható. A szervezők szeretettel várják a Székesfehérvár története iránt érdeklődőket!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >