Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nyitott Városháza a Székesfehérvári Királyi Napokon
Nyitott Városháza a Székesfehérvári Királyi Napokon Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 12.
ImageA Városháza is megnyitja kapuit a pénteken kezdődő és augusztus 21-ig tartó Székesfehérvári Királyi Napok alkalmából. A grandiózus rendezvénysorozat tiszteletére újabb darabbal gazdagodik a koronázási jelvények másolatának gyűjteménye. Hétvégétől a magyar koronázási kard hiteles másolatát is megtekinthetik az érdeklődők az első emeleti díszfolyosón.

 


A Városháza Székesfehérvár legfontosabb középülete. Első emeleti díszfolyosóján, az Aba Novák secco előtt láthatjuk a Szent Korona hiteles másolatát, amely a 2013-as Szent István Emlékév augusztusában érkezett a királyi városba. Mellé került 2015-ben az Országalma másolata. A Szent István-i szellemiséghez méltóan hamarosan egy újabb darabbal gazdagodik az illusztris gyűjtemény, augusztus 12-én, pénteken délután adják át a magyar koronázási jelvényegyüttes legfiatalabb tagja, a kard másolatát. A ereklyét pénteken 17.00 órától a nagyközönség is megtekintheti.



A Székesfehérvári Királyi Napok alkalmából a Városháza is megnyitja kapuit. Az épület augusztus 13-21. között, naponta 10.00-20.00 óra között ingyenesen látogatható. Nyitva lesz a közgyűléseknek és kulturális rendezvényeknek helyet adó Díszterem, ahol láthatóak a város történelmének főbb állomásait megörökítő feliratok, melyeket újrafestésüket követően a 2012-es Székesfehérvári Királyi Napok ünnepségsorozata keretében avattak fel. Ugyancsak látható a terem ékességének számító monumentális szekkó, amely az Aranybulla kihirdetését ábrázolja.

Székesfehérvár Önkormányzata szeretettel várja a városlakókat, a vendégeket és a turistákat a Városháza megtekintésére!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >