Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egyhetes kispályás futball-fieszta Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 18.
Élvezetes meccsek, látványos megoldások, izgalmas kísérőprogramok és persze futball-fieszta – már csak párat kell aludni, és elkezdődik a 2016-os Kispályás Labdarúgó Európa Torna! A rangos eseményen harminckét nemzet válogatottja méri össze tudását Székesfehérváron. A szervezők helyszíni bejárás keretében adtak tájékoztatást az előkészületekről, illetve a magyar csapat esélyeiről. A sajtóeseményen a magyar válogatott hivatalos mezét is bemutatták.

 

Az Alba Plazával szemközt épülő, 2500 fő befogadására alkalmas stadion ékes bizonyítéka annak, hogy augusztus 21-27. között (vasárnaptól egészen jövő szombatig) igazi futballfesztivál-hangulat lesz Székesfehérváron! Harminckét nemzet legjobbjai mérik össze tudásukat az ingyenesen látogatható kispályás labdarúgó Európa Tornán. A mérkőzések mellett számos kísérőprogram, így több ügyességi játék és teqball asztal is gondoskodik majd a kiváló hangulatról.

„Csupán néhány nap választ el minket a 2016-os Európa Torna megnyitójától. A pályázat benyújtásától eltelt időszakban is nagyon sokan dolgoztak azért, hogy ma itt állhassunk a szinte teljesen kész arénában, amely azt hirdeti: vasárnap újra nagy sportrendezvénynek lesz a házigazdája Székesfehérvár! Egy ilyen volumenű sportesemény megrendezése hatalmas megtiszteltetést jelent egy olyan város számára, amely nagyon szereti a sportot. Felemelő érzés látni a tribünön a harminckét nemzet zászlaját, amely jelzi: a sport képes arra, hogy összehozza a nemzeteket. A rendezvény teljes idejére ingyenes lesz a belépés, ráadásul a meccseken kívül számos kísérőprogram is színesíti majd a kínálatot. Minden adott ahhoz, hogy fieszta-hangulat uralkodjon a városban az Európa Torna idején.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki köszönetét fejezte ki a főtámogatónak és az ötletgazdáknak a szervezőmunkáért, illetve az Alba Plazának, amely rendelkezésre bocsátotta a murvás parkoló terültét az Európa Tornára.

Székesfehérvár polgármestere végül arra kérte az autósokat, hogy a korábbi I-es iparcikk piac területén kialakított, több mint 250 férőhelyes, ingyenes parkolót használják, ami csupán 300 méterre van a Mini Foci Eb miatt ideiglenesen lezárt murvás parkolótól.

Tibor Dávid, az Országos Minifutball Szövetség elnöke beszéde elején felelevenítette a 2015-ös horvátországi Európa Tornát, hiszen akkor merült fel először annak a lehetősége, hogy Magyarország legyen a házigazdája a rangos eseménynek. „Az elmúlt egy évben rengeteg munkát és energiát áldoztunk arra, hogy létrejöhessen a vasárnap kezdődő Európa Torna. Reményeink szerint az elvégzett munkának minél többen élvezhetjük majd a gyümölcsét, és egy pazar nyarat zárhatunk a nívós sportrendezvénnyel! Az Európa Torna nem jöhetett volna létre a város, Székesfehérvár Önkormányzata, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatása nélkül.” – zárta gondolatait Tibor Dávid, aki sok sikert kívánt a válogatottnak a vasárnap kezdődő megmérettetésre.

Reveland Zoltán, a válogatott szövetségi kapitányi elmondta a szerdai sajtóeseményen, hogy a mai nappal lezárult a közvetlen felkészülés az Európa Tornára. „Egy háromnapos összetartáson vagyunk túl, ahol kialakult az a végleges tizenötfős keret, amely képviseli hazánkat az Európa Tornán. Izgalommal és felkészülten várjuk a megmérettetést. Mindenképpen esélyesként lépünk pályára, a célkitűzéseknek pedig megfelelünk! A pályán nyújtott teljesítménnyel szeretnénk megköszönni azoknak a munkáját, akiknek nagy szerepük van abban, hogy ez a rendezvény létrejöhetett.” – mondta Revaland Zoltán, aki a legjobb négy közé várja csapatát.

Az együttes oszlopos tagja, Jenei Ottó kiemelte: csapattársaival egyetemben ő is nagyon várja már, hogy a pályán bizonyíthasson a lelkes magyar közönség előtt. Mint mondta, a felkészülés során mindenki odatette magát, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy méltóképpen képviseljék a magyar színeket.

Vasárnap délután 15.00 órakor Székesfehérvár köszönti a Kispályás Labdarúgó Európa Torna résztvevőit a Városház téren, majd ezt követően 16.30 óra és 17.00 óra között tartják a rangos esemény hivatalos megnyitóját a Minifoci arénában. A torna első meccsén, vasárnap 17.30 órakor a magyar válogatott Szlovénia legjobbjaival küzd meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >