Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kovács Sarolta és Demeter Bence is megkezdi szereplését
Kovács Sarolta és Demeter Bence is megkezdi szereplését Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 18.
ImageA XXXI. nyári ötkarikás játékokon a magyar küldöttség eddig hat arany-, három ezüst- és négy bronzérmet szerzett. Az olimpia hátralévő napjaiban a magyar érmek száma még jócskán növekedhet – a további dicsőségekben ráadásul két székesfehérvári induló is oroszlánrészt vállalhat. A Volán Fehérvár öttusázói csütörtökön délután a vívással indítanak. Kovács Sarolta magyar idő szerint csütörtökön délután 15.00 órától, míg Demeter Bence 19.30 órától kezd.

 

A székesfehérvári olimpikonok közül a Hullám ’91 úszónője, Sebestyén Dalma kezdte meg a versenyzést a 200 méteres mellúszás előfutamában. A pályafutása első olimpiáján résztvevő úszótehetség a Győr Scitech Open olimpiai kvalifikációs úszóversenyen 2:26.47 időeredménnyel teljesítette az induláshoz szükséges olimpiai A-szintet – érdekesség, hogy ezzel az eredménnyel 200 méter mellen Hosszú Katinka B-szintes (2:29.00) teljesítményét adta át a múltnak. Sebestyén Dalma múlt szerdán a 200 méteres mellúszás előfutamában versenyzett. A Hullám ’91 úszónője a saját előfutamában 2:27.94-es időeredménnyel a 6. helyen végzett, összesítésben a 19. lett, így nem tudott továbbjutni az elődöntőbe.

Csütörtökön már a másik két székesfehérvári olimpikonra, Kovács Saroltára és Demeter Bencére is nagy feladatok várnak a riói olimpián. A Volán Fehérvár öttusázói pontosan egy hete utaztak ki Brazília második legnagyobb városába, ahol kiváló feltételek között akklimatizálódhattak a nagy megmérettetésre. A kemény edzéseken kívül természetesen a kikapcsolódásra és a többi olimpiai esemény megtekintésére is lehetőségük volt a székesfehérvári pentatlonistáknak: vasárnap a helyszínen szorítottak a férfi párbajtőr válogatottért, amely Ukrajnát legyőzve bronzérmes lett.

A Volán Fehérvár sportolói remek előjelekkel és önbizalommal telve várhatják a csütörtökön kezdődő öttusaküzdelmeket: Kovács Sarolta egyéniben, illetve Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával csapatban is aranyérmet nyert az öttusázók moszkvai világbajnokságának női versenyén. Hozzá hasonlóan Demeter Bence is eredményes félévet tudhat maga mögött. A Volán Fehérvár sportolója végig kiegyensúlyozott teljesítményt produkált: a moszkvai vb-n a legjobb eredményt érte el a magyar férfiindulók között a 12. helyével, emellett a kecskeméti világkupaversenyen is harmadik lett.

A Volán Fehérvár öttusázói csütörtökön délután a vívással indítanak. Kovács Sarolta magyar idő szerint csütörtökön délután 15.00 órától, míg Demeter Bence 19.30 órától kezd. Ezt követően a hölgyek pénteken, míg a férfiak szombaton folytatják tovább a versengést.

A székesfehérvári sportolókért rengetegen szorítanak. Hétfőn Kovács István Mikulás nagykövet, hosszútávfutó Sárszentágotán, az Erzsébet-tábor gyermekeinél járt, ahol a fiatalok számos érdekességet tudhattak meg az ötkarikás játékok szellemiségéről, valamint Fejér megye olimpikonjairól. A program különlegességeként a táborozók az olimpiai a fáklyával is fotózkodhattak. Az esemény zárásaként a gyerekek egy üdvözlő plakátot is készítettek, ahova jókívánságaikat írhatták le Kovács Saroltának és Demeter Bencének. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >