Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szentegyházi és zselízi diákokat fogadtak a Városházán
Szentegyházi és zselízi diákokat fogadtak a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 21.
Imageés felvidéki diákok is részt vesznek a székesfehérvári Alba Kölyök Egyesület által szervezett egyhetes nyári táborban. A szentegyházi és zselici diákok, valamint az őket kísérő felnőttek élményekkel teli pillanatokat élhettek át az elmúlt hat nap során.

 

A szombati belvárosi kirándulást követően a szentegyházi és zselízi fiatalokat a Városháza Dísztermében Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka köszöntötte a város nevében. Az Alba Kölyök Egyesület által szervezett tábor megvalósítását az Önkormányzat is támogatta.
 

Egyhetes Balaton-parti táborozáson vehettek részt az Alba Kölyök Egyesület utánpótlás sportolói, akikhez az idei esztendőben erdélyi és felvidéki tanulók is csatlakoztak. A székesfehérvári gyerekek mellett a nyolc szentegyházi és tizenkilenc zselízi diák hétfőtől szombat délelőttig a Pálkövei Ifjúsági Szállóban élvezhette a nyári szünidőt. Az elmúlt napok során számos izgalmas és emlékezetes programot szerveztek a tanulóknak. Ellátogattak többek között a Zánkai Ifjúsági Táborba, a Veszprémi Állatkertbe, Révfülöpön pedig hajókiránduláson vettek részt. Ezen kívül természetesen a szabadidősportos foglalkozások sem maradhattak ki a kínálatból, így nagy népszerűségnek örvendett például a strandfoci.
 
Szombaton délután a Székesfehérvári Királyi Napokra is ellátogattak a gyerekek, akik nagy kedvvel fedezték fel a Szent István Városa - Tele élettel! elnevezésű program egész napos elfoglaltságait. A belvárosi séta után a Városháza Dísztermében köszöntötte a táborozó erdélyi és felvidéki diákokat Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka. „Székesfehérvár számára kiemelt jelentőséggel bírnak a határon túl élő magyarokkal kapcsolatos események és programok. Fontosnak tartjuk közös gyökereinket, melyeket napjainkban is szeretnénk életben tartani. Sőt, mindent megteszünk annak érdekében, hogy saját eszközeinkhez és lehetőségeikhez mérten ezek a kapcsolatok tovább erősödhessenek. Székesfehérvár maga is számos határon túli magyarlakta településsel tart fenn szoros kapcsolat, így teljesen magától értetődő módon az Alba Kölyök Egyesület által szervezett tábor megvalósítását az Önkormányzat is támogatta.” – mondta Deák Lajosné, aki köszönetet mondott a szentegyházi és zselízi vendégeknek, hogy ellátogattak a Királyok Városába, melynek keretében a Székesfehérvári Királyi Napokon kaphattak ízelítőt Magyarország történelmi fővárosának életéből. 
 
A Szentegyházáról és Zselízről érkező diákok a vasárnap kezdődő Kispályás Labdarúgó Európa Tornára is kilátogatnak. A táborozó gyerekek a helyszínen tekintik meg a 17.30 órakor kezdődő Magyarország – Szlovénia mérkőzést, majd ezt követően indulnak haza.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >