Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Máraitól a Rackajamig
Máraitól a Rackajamig Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. augusztus 23.
ImageMárai Sándor művének színpadi feldolgozásával, Ujváry Lajos festőművész emlékkiállításával, valamint Ferenczi György és a Rackajam koncertjével várja az érdeklődőket az Öreghegyi Közösségi Házban a 17. Aranybulla Művészeti Napok, melyen mindegyik program ingyenes.

 

Idén immár a 17. alkalommal kerül megrendezésre az Aranybulla Művészeti Napok augusztus 26-án és 27-én az Öreghegyi Közösségi Házban. A programok között lesz színpadi előadás, festőművészeti kiállítás, valamint könnyűzenei koncert is. 

Az első napon – azaz augusztus 26-án, pénteken - 20 órától a Medve Színpad társulata mutatja be Márai Sándor: Füves könyve alapján készült “A köznapiról és a látomásról” című darabot, Benkő Nóra színművész és Baranyi Zoltán hegedűs tolmácsolásában. A mű szerkesztő-rendezője Halmy György, míg zeneszerzője Balázs Barnabás. 

A második napon – augusztus 27-én, szombaton - két program is várja a közösségi házba látogatókat. 17 órakor nyílik meg Ujváry Lajos emlékkiállítása, akinek alkotásaiban a hazai és erdélyi tájak mellett a paraszti élet ábrázolása volt a kedvenc témája, festészetét az egyszerű, tömör formaadás és mélyen izzó színvilág jellemezte. A Munkácsy-díjas festőművész tárlatát Bába Iván egyetemi magántanár nyitja meg, míg a rendezvényen köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A kiállítás október 2-ig tekinthető meg. 

Ugyanezen a napon este már a könnyűzene kedvelőinek kínálnak programot a szervezők. 20 órától ugyanis Ferenczy György és a Rackajam lép fel. A zenekar tagjai: Ferenczi György (szájharmonika, hegedű, ének), Apáti Ádám (Wurlitzer zongora, basszusgitár, ének), Pintér Zsolt (mandolin, ének), Bizják Gábor (Wurlitzer zongora, kürt, ének) és Jankó Miklós (cajon, ének). Az együttes műsorában – ahogy maguk a zenekari tagok vallják - összeolvad a magyar kultúra és a rock’n’roll szeretete. A rendkívül energikusnak ígérkező produkcióban, a humorban sem lesz hiány.  

A belépés mindegyik programra ingyenes, melyre a szervezők mindenkit szeretettel invitálnak!

 

További információ és plakát az alábbi linken:
http://aszmh.hu/events/17-aranybulla-muveszeti-napok/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >