Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow XXII. Velencei-tavi Nemzetközi FLAGA GÁZ Hőlégballon Karnevál
XXII. Velencei-tavi Nemzetközi FLAGA GÁZ Hőlégballon Karnevál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 30.
ImageRendkívül látványos, izgalmas programokat ígér a XXII. Velencei-tavi Nemzetközi FLAGA GÁZ Hőlégballon Karnevál, melyet szeptember 1-4. között rendeznek meg Székesfehérváron és a Velencei-tó térségében.

 

Az ünnepélyes megnyitóra csütörtökön az Alba Plazánál kerül sor, pénteken a város három pontjáról, szombaton az Agárdi Parkerdőből lesznek felszállások, majd vasárnap délben az eredményhirdetéssel zárul a fesztivál, ráadásul a szombati nap fantasztikus, igen gazdag kikapcsolódási lehetőséget kínál a családoknak.  Minderről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

A hőlégballon karnevál és verseny a Velencei-tó térségének hagyományos nyárzáró programsorozatává vált az elmúlt években. 1992-ben rendezték meg első alkalommal a velencei légtérben és Székesfehérvár fölött, azóta közel 400 magyar és külföldi csapat fordult meg a programon.

Több mint két évtizede zajlik a nemzetközi rendezvénysorozat, amely négy évvel ezelőtt, igen szerencsés módon székesfehérvári helyszínnel bővült. Idén éppen szeptember 1-jére, az iskolakezdésre esik a nyitó nap, és 2-án lesznek a fehérvári felszállások, így az első iskolai napokat igyekeznek színes és látványos ballonokkal feldobni. – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere és köszönetét fejezte ki a szervezőknek. Hozzátette: várhatóan idén is tömegeket mozgat meg a komoly felkészültséget kívánó sportesemény, amellyel tovább folytatják Székesfehérvár nyári programkavalkádját.

 



Az alkalomhoz illően idén 22 ballont hívtak meg, várhatóan lesznek résztvevők Lengyelországból, Angliából, Erdélyből, sőt, a Fülöp-szigetekről is.  – emelte ki Wagner Péter főszervező, a Sky Team Hőlégballon Repülő Egylet szakosztályvezetője.
Szeptember 1-jén, csütörtökön 18.00 órakor az Alba Plazánál kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, melynek keretében feláll és kedvező időjárás esetén fel is száll a főtámogató FLAGA Hungária Kft. ballonja. Kuriózumként a bevásárlóközpont tetején felállítják a Szent Koronát megformázó alakos ballont, amely méltó módon a királyi város felett repülhet.
Szeptember 2-án, pénteken 6.30-7.30, valamint 17.30-18.30 között három székesfehérvári helyszínen lesznek felszállások a széliránytól függően. Szeptember 3-án, szombaton az Agárdi Parkerdő területére várják az érdeklődőket. Innen startolnak a ballonok 6.30-7.30, illetve 17.30-18.30 között, és egész napos szórakoztató rendezvényekkel, zenés-táncos színpadi produkciókkal, koncertekkel, ejtőernyős ugrásokkal, repülős és helikopteres bemutatókkal, honvédségi és rendőrségi programokkal, szimulátorokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. A helyszínen regisztrálók között értékes ajándékcsomagokat sorsolnak ki 16.00 órakor a színpadon, a főnyeremény egy főre szóló utasrepülés lesz. Sötétedés után kezdődik a Night Glowing Show kivilágított ballonokkal és fáklyázással, végül utcabál zárja a napot.
Az utolsó felszállásokra szeptember 4-én, vasárnap 6.30-7.30 között kerül sor a parkerdőben, ahol 12.00 órakor tartják a verseny ünnepélyes eredményhirdetését.

A Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál alappillére az állandóság. A több mint húszéves rendezvény stabil és kiszámítható éppúgy, mint a fizikai törvényszerűségek és a légügyi szabályok. Ugyanez jellemzi a főtámogató céget, amely több névváltoztatáson ment át az elmúlt években, ám profilja és érdekeltségi köre változatlan maradt. – emelte ki a sajtótájékoztatón Bagladi Lajos, a főtámogató FLAGA Hungária Kft. képviselője. Hozzátette: a hőlégballonozás egyik legfőbb költségét az üzemanyag PB-gáz teszi ki, melyet idén is a cégük biztosít a karnevál résztvevői számára.

A három székesfehérvári felszállási helyszínről Sági István szervező beszélt. Terveznek indulást a Kadocsa úton, a Kubik-gödörben, a Seregélyesi út melletti sík területen, az ipari zóna előtt, továbbá az alsóvárosi réten. A helyszínekről és időpontokról az időjárási körülmények ismeretében döntenek pénteken hajnalban.  Minderről a város honlapján tájékoztatják az érdeklődőket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >