Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Végrehajtás!  az érintettek merjenek lépni és segítséget kérni
Végrehajtás!  az érintettek merjenek lépni és segítséget kérni Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 31.
ImageA banki hitelügyek és főként a megszaporodott végrehajtási eljárások rendezéséről tartottak sajtótájékoztatót a MOST Cselekvők Egyesülete szervezésében.

 

Törteli Zoltán elnök szerint a legfontosabb, hogy az érintettek vegyenek részt a saját ügyeikben, lépjenek és merjenek segítséget kérni! Ugyancsak szó volt a Székesfehérvár ingatlangazdálkodását és szociális bérlakáshelyzetét érintő, nagy nyilvánosságot kapott közelmúltbeli ügyekről. Róth Péter alpolgármester hangsúlyozta, hogy a város minden esetben szakmai elvek és szabályok szerint, a közösség egészének érdekére való tekintettel és soha nem személyi alapon hozta meg a döntéseket.

Egyre több a végrehajtás a különféle banki hitelek kapcsán. A devizakölcsönök forintosítása nem oldotta meg minden esetben az érintettek ügyeit, a problémák lényegében megmaradtak. A MOST Cselekvők Egyesülete és a Devizaszerződés Kezelő Iroda igyekszik segíteni a peres eljárásokban és a végrehajtási ügyekben egyaránt. – hangsúlyozta Törteli Zoltán, a szervezet elnöke, az iroda igazgatója. Arra biztatta az érintetteket, hogy induljanak el, merjenek lépni, segítséget kérni! Nem válik be, ha nem veszik át a postai küldeményeiket és kizárják magukat a párbeszédből. A legjobb döntés, ha részt vesznek az eljárásban és igyekeznek megegyezni a végrehajtást kérő bankkal, vagy közüzemi szolgáltatóval.


Törteli Zoltán elmondta, információik szerint a lakosságnak legalább 30-40 százaléka, de akár a fele is érintett lehet az ingatlan- és autóvásárlási hitelek, szabad felhasználású kölcsönök, bankkártya-, folyószámla-, vagy gyorshitelek kapcsán.  A végrehajtási ügyekben, azok megtámadásában eredményesebben tudnak segítséget nyújtani, mint az élő hitelszerződések vitatásában. A legjobban az autós ügyek haladnak, mert a bankok megértették, számukra is az a legjobb, ha egyezségre jutnak az ügyféllel. Ugyanakkor gyakran előfordul, hogy a kintlévőség-kezelő cégek a rendőrséggel fenyegetik, és ezzel megtévesztik az ügyfeleket. A fenyegetéstől nem kell megijedni, hiszen a rendőrségnek nem dolga, hogy ilyen esetben beavatkozzon. Ekkor is érdemes szólni és segítséget kérni! – hangsúlyozta a MOST Cselekvők Egyesületének elnöke. Hozzátette: működésük elmúlt néhány évében több mint másfélezer ügyfélnek adtak már tanácsot és sok száz elindított ügyük több mint a fele pozitív véget ért a bíróságon.

A sajtótájékoztatón szóba kerültek a Székesfehérvár ingatlangazdálkodását és szociális bérlakáshelyzetét érintő, nagy nyilvánosságot kapott közelmúltbeli ügyek is. Róth Péter alpolgármestere hangsúlyozta: a határozott idejű lakhatási jogviszonnyal kapcsolatos döntéseket minden esetben egy szakmai munkacsoport javaslatai alapján, és soha nem személyi, főként nem etnikai alapon hozza meg a Gazdasági Szakbizottság, tekintettel a közösség egészének érdekeire. Székesfehérvár városa továbbra is igyekszik támogatni a bajba jutottakat, a szakmai döntések pedig akkor segítik leginkább a közösséget, ha a lakhatás ilyen módon történő támogatását bizonyos időbeli korlátok közé szorítják. Jelenleg mintegy 1100 család él önkormányzati bérlakásban, de több mint 300 család hosszú évek óta várakozik hasonló lehetőségre.

A MOST Cselekvők Egyesületének elérhetőségei a http://mostweb.hu/ internetes oldalon találhatóak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >