Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nyitott Tornatermek program Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. szeptember 06.
ImageSzékesfehérvár Önkormányzata 2016. szeptember 1-től ismét széleskörű ingyenes sportolási lehetőséget biztosít a Nyitott Tornatermek program keretében. A foglalkozásokon felvett tiszta talpú sportcipőben vagy tornacipőben, sportöltözetben és a megfelelő saját sporteszköz biztosításával lehet részt venni. A mozogni vágyókat a hét minden napján ingyenes sportolási lehetőséggel várják.

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata kezdeményezésére és működtetésében, a lakosság részére 2016. szeptember 1-től egészen 2016. december 21-ig – az iskolai szünetek és az ünnepnapok kivételével – díjmentes sportolási lehetőséget biztosítanak. Az ingyenes Nyitott Tornatermek program 2004-ben indult útjára Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával. Az országos tekintetben is egyedülálló és példaértékű kezdeményezés a város Egészségfejlesztési Tervének is szerves részét képezi.

„Székesfehérvárnak mindig is nagyon fontos volt, hogy az élsport mellett a diák-, a tömeg- és a szabadidősport is kiemelt figyelmet kapjon. Az országosan is népszerű programsorozat kulcsszerepet tölt be városunk Egészségfejlesztési Tervében. Éppen ezért örvendetes az a tendencia, hogy a Nyitott Tornatermek programnak köszönhetően egyre többen kapnak kedvet a rendszeres testmozgáshoz. Az Önkormányzat támogatásával megvalósuló Nyitott Tornatermek programsorozat iránt a városon túl is nagy az érdeklődés; számos település keresett meg minket azzal, hogy saját városukban is szeretnének hasonló programot indítani. Örömteli, hogy a minden városrészben elérhető, változatos mozgásformáknak köszönhetően az általános kondíció- és egészségjavító sportolási lehetőségek mellett speciális foglalkozásokat is tarthatunk rehabilitációs céllal.” – mondta Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka.

A Nyitott Tornatermek programmal kapcsolatban Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa kiemelte: az országosan is egyedülálló programsorozat több mint 4 000 embert mozgat meg hetente. A program összeállításakor minden korosztályra odafigyeltek, így az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki találhat a maga számára hasznos foglalkozást. A szervezők változatos mozgásformákkal, 25 helyszínen, 19 féle sportolási lehetőséggel várják az érdeklődőket a hét minden napján.

Az egészségjavító és egészségmegőrző tornák közül továbbra is minden városrészben igénybe vehető lesz a nyugdíjas gyógytorna és a női zenés kondi torna. A foglalkozásokat – a lakosság igényeit figyelembe véve – könnyen megközelíthető helyszíneken, délutáni-esti időpontokban tartják meg. Ezen kívül újra elindul a nagy népszerűségnek örvendő ovis torna, a családi sport-kategóriába tartozó asztalitenisz és a tollaslabda, a csapatsportok közé sorolt röplabda, kosárlabda és teremfoci, illetve a floorball és a teke is. A foglalkozásokat minden helyszínen az adott sportág szakmai vezetői felügyelik és irányítják.

A 2016. szeptember 1-től újrainduló programsorozat részeként a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezésében, a Nyitott Tornatermek programkínálatában is megtalálható sportolási lehetőségek közül (például asztalitenisz, teke, labdarúgás, röplabda) amatőr versenyeket is tartanak.

A foglalkozásokon sportöltözetben, a helyszínen felvett tiszta talpú sportcipőben, vagy tornacipőben, saját sporteszközzel – polifoam matraccal, asztalitenisz és tollaslabda ütővel – vehetnek részt a sportolni vágyók. Előzetes bejelentkezésre nincs szükség, az érdeklődők érkezési sorrendben foglalhatják el a tornatermeket a megadott helyszíneken és időpontokban. Fontos tájékoztatás, hogy mindenki saját felelősségére vehet részt az órákon! A foglalkozások előtt a háziorvossal történő egyeztetést minden résztvevőnek ajánlják! A sportsérülések elkerüléséről és kezelésükről további részletes információ a http://www.sportorvos.hu/ oldalon található.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >